Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Братът на нелепо загиналата Елена за трагедията в "Ечемишка": Не помня как стана. Видях я промушена с желязото и не можах да го извадя

Николай Николов, който загуби сестра си в инцидента в тунел „Ечемишка“ проговори за трагедията. Шофьорът също беше ранен, след като осветително тяло падна върху автомобила му и споделя, че няма никакъв спомен за фаталния за 67-годишната Елена миг.

"Даже и не разбрах, че е паднало отгоре и чак, когато излязох от колата, разбрах какво е станало. В следващия момент излязох да търся сестра си, защото видях, че я няма на предната седалка, където седеше. Отворих вратата и я видях чак на задната седалка, промушена с желязото. Телефон не можех да намеря, от катастрофата беше изхвърчал някъде. Колите наоколо спряха, помолих ги те да звънят. Опитах се да извадя желязото, но просто не можах“, разказва през сълзи Николай пред Нова телевизия.

Според него виновна за смъртта на сестра му е пътната агенция. Заканва се да ги съди. Не само заради паметта на Елена, но и заради всички загинали при нелепи инциденти, станали, защото някой не си е свършил работата.

Николай обаче се съмнява, че виновни ще бъдат намерени.

„Ако има виновен, той ще е много ниско долу. Ще кажат, че някой технически не е минал да осъществи контрола и това ще е“, споделя потърпевшият. Трагедията в „Ечемишка“ е можела да бъде по-голяма. Падналата конструкция се опряла в асфалта и така е задържала останалата част от лампите и гредите. В противен случай щели да паднат и другите осветителни тела. Съоръжението е в експлоатация от 1984 г.

Коментара ()

Вашият коментар