Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Битият от гардовете край НДК мъж е бил дрогиран и пиян, изпуснал се дори по малка нужда на масата в “Макдоналдс”.

Служителите два пъти са му направили забележка и чак след това са натиснали паникбутона, установи проверка на "168 часа". Случаят стана известен, след като непозната жена засне побоя с телефона си и го качи във фейсбук.

"Исках да се стопля и не съм се държал лошо. Да, бях взел наркотици и бях пил алкохол, но не съм посегнал на никого. Какво съм направил? Само седях на масата, защото беше топло вътре. Накрая какво стана, взеха, че ме биха тези мъже."

Това разказал пред Елена, магазинерка в подлеза на НДК, 35-годишният Сергей Павлов минути след като частните охранители го пребили жестоко пред заведението.

Мъжът бил лаконичен по отношение на това какво точно е правил в заведението. По думите му той бил говорил спокойно и не се е карал с никого. Помолили го да излезе, но той отказал, защото навън било студено и искал да се стопли. Не можел да си обясни с какво е предизвикал тази агресия срещу себе си от страна на охранителите.

Според него ударите, които му нанасяли, били силни и го зашеметили, изпитвал и болки в главата, но успял да се задържи на крака.
"Нищо не им бях направил, даже в първия момент не знаех какво се случва
Моят приятел, който беше с мен, може да каже, че ме биха. Много агресия, много нещо", разказал още Сергей.

"168 часа" намери и друг свидетел - жена, която в този момент била с детето си в заведението. По думите й 35-годишният мъж и неговият приятел спели на масата, а около тях било пълно с боклуци.

"Миризмата, която се носеше от тях, беше ужасна. Около тях беше мръсотия и с вида си плашеха децата в заведението. Срам ме е да го кажа, но същият този човек дори се изпусна по малка нужда, докато седеше на масата. Това преля чашата. Абсолютно невменяеми бяха.

Една от другите майки в заведението се оплака на персонала и те му направиха забележка, казаха му най-нормално да си тръгне", разказа жената, пожелала анонимност. Сергей обаче не си тръгнал, а напротив - останал на масата заедно със своя приятел, който спял през цялото време. Последвала и втора забележка. Отново без резултат. Това предизвикало и натискането на паникбутона.

Охранителите пристигнали веднага, като с много тих и спокоен тон помолили мъжа да си тръгне, тъй като пречел на клиентите със своето присъствие там. Той обаче отново отказал, при което двама от мъжете го вдигнали и го извели
навън заедно с приятеля му.

"Не искаме да коментираме наистина - казаха пред "168 часа" от заведението. - Държа се непристойно, клиентите също се притесняваха."
Според тях клипът предизвикал много и различни реакции, но хората нямали представа каква е предисторията на станалото и какви са били
мотивите за неговото изгонване.

"А точно този мъж, това го прави постоянно твърдят от заведението за бързо хранене. - Оттук минават толкова много хора всеки ден. Има всякакви.
Често ни се случва да натискаме паникбутона, но това е наистина когато и персонал, и управители не могат да направят нищо."

По думите на Сергей това не било вярно и той със сигурност щял да подаде жалба срещу охранителите. Споделял, че главата го боляла, след като го удряли, но не успял да обясни как тогава се е върнал пак в заведението и каква била причината.
Казвал, че втория път, когато го изгонили, веднага си тръгнал от страх пак да не дойдат охранителите и да не му посегнат.

От магазините в подлеза на НДК разказаха пред "168 часа", че мъжът им е добре познат. След 20,00 часа всяка вечер миел прозорците на колите на кръстовището заедно с още 2 момчета.

Сутрин обикалял по магазините, молейки продавачките да му уедрят стотинките, изкарани вечерта. Всички са на едно мнение, че той не е конфликтен и никога не се е закачал с хората. Влизаше постоянно заради тоалетната, но никога не ни е правил някакви проблеми - казаха от билярд клуба наблизо. - От 4 години го виждаме, все около НДК си обикаля, и затова се изненадахме, когато по новините казаха, че имал апартамент в София, в който живеел с баща си.

Преди 5-6 месеца му забранихме да влиза, за да не цапа в заведението. Той не се ядоса, а напротив - веднага си излезе и повече не сме го виждали да влиза."

Какво още са правили в заведението Сергей и неговият приятел четете в печатното издание на "168 часа".