Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЧЕСТИТО, Велимире! Пожелаваме ви дълъг и безавариен живот с новата ти съпруга. Дано си народите много красиви дечица и не се карате за глупости, както правят повечето съвременни млади семейства.
За нашите проблеми в българското първенство хич не се кахъри. Сега те чака меден месец, разходки до мола, за да изхарчите по предназначение събраните на сватбата подаръци в белите пликчета. Хич не се притеснявай за твоя отбор "Миньор". Той си е твърдо на последно място, твърдо няма нито една точка и
няма и никакъв изглед
скоро да се отлепи от дъното. Само че тия проблеми сега не бива да занимават

младоженската ти глава

Явно никой от съотборниците ти в пернишкия елитен тим също не го е еня за срамното положение на отбора с традиции и наистина вярна публика. Момчетата с жълто-черни фланелки изиграха геройски четири кръга, в които спечелиха 0 точки и завоюваха голова разлика 4:10. И когато всички фенове на миньорския гранд очакваха най-сетне победа срещу издишащия "Калиакра", техните любимци си вдигнаха чуковете и хайде - на сватбата на Велимир в сръбския Крагуевац. Дано привържениците са разбрали за веселото събитие! Гадно е да отидеш в неделя на стадиона, да си купиш семки, да си платиш билетче, да се настаниш на удобните столчета и да зачакаш началото на мача. Минават 15, 30 минути, после се нижат часове, а любимите спортни момчета така и не излизат на стадиона.


Гадна ситуация


а още по-гадното е, че елитните футболисти са отишли да се веселят, докато техният тим се гърчи в калта. Зарязали проблемите с нулата точки и тъжната голова разлика и хайде дружно на джамборе. А ние стоим тук и ги чакаме да играят.
Защо въобще се правим на толкова учудени и гневни? Винаги е било така. Първо купонът, после тренировките, упражненията, заучените комбинации и накрая мачовете. Отдавна сме се прочули в Европа като най-купонджийското първенство на континента. За нашите кръчми и дискотеки се носят легенди. За нашите мадами се пеят славни песни в съблекалните на чуждите отбори. Затова и толкова много чужденци заливат родната "А" група. Преобладаващо у нас пристигат тъмнокожи играчи със завидно здрави черни дробове. Идват, правят първа тренировка и на следващия ден вече се въргалят в прахта пред една култова дискотека в Студентски град. После пак на терена опитват да уцелят топката, а така им се спи, че две не виждат. Карат ги да тичат, а те искат да повърнат. Юркат ги да вкарват, а на тях им трябва аспирин и тъмна спалня да почиват поне 24 часа. Много пиене от дъбови бъчви изпиха чужденците по нашите кръчми.
Само че досега го правеха някак тайно и встрани от очите на съотборници и шефове. Не е честно така да купонясваш, без да извикаш аверите от отбора. Гара Дембеле от "Левски" обича да кърка до сутринта, но не кани със себе си останалите веселяци в тима от Герена. На Гара явно алкохолът му се отразява добре. Той вкарва като луд за "Левски", вече е любимец на "синята" агитка. Има и такива чужденци, които не се справят така добре като Дембеле, след като са обикаляли до сутринта чалготеките. На тях им личи на другия ден колко страдат, а на терена във важните мачове направо си е истинска мъка да ги гледаш как се влачат. Дембеле е един на сто играчи. Повечето първо пият, танцуват и свалят мацки, а след това хленчат колко им е лошо и как не могат да търчат подир пустото "Джабулани".
За това има едно удачно решение, което най-сетне да помогне на махмурлийското ни футболно първенство. Правилния път ни го показаха играчите на "Миньор". Като са разбрали, че ги чака юнашко пиене на сватбата на Велимир Иванович, просто са помолили да им се отложи мачът с "Калиакра". И шефовете на БФС са хора, и те душа носят, и те стотици литра уиски са изпили. Нямаше как да не влязат в положение на миньорците. Отложиха им мача с една седмица. В тая връзка какво пречи например като веселяците от ЦСКА прекалят в "Син сити", на сутринта да напишат една дружна


молба до БФС


с една-единствена точка - отлагане на мача с "Трънково" за неопределено време. Защо и вечният враг "Левски" да не почива след юнашко пиене. Ако няма шанс мачът да се отложи, нека поне им намалят времената. Вместо по 45 минути да се играе по 20, а и да преместят малко вратите към центъра. Само те си знаят какво е на една бутилка да се опиташ да минеш два пъти терена по дължина. Има и други възможности - хокейни смени, почивки за по едно малко на всеки десет минути, прекратяване на мача при първи отбелязан гол. Все полезни опции как да се облекчи животът на нашите момчета, които са си избрали нерадостната съдба на бъдат футболисти. Хем искат от тях да играят професионален футбол, хем ги замерят с пачки по главата, хем им се пие, та две не виждат.
Това трябва да се промени. Ясно е, че пиенето няма да свърши, а кръчмите ще продължат да бълват нови хитове и мацки. Ясно е, че и младите момчета искат да се забавляват.


Сега им е паднало


после ще остареят и ще трябва да се съобразяват със злобни съпруги и тъщи. Така че най-добре отсега да съобразим следващите мачове с предстоящите рождени дни на босовете от "Титан", Тодор Батков, Гриша Ганчев и Митко Събев и Георги Иванов-Гонзо. Мачове ще се играят по програма, ако е сигурно, че няма рождени или именни дни. Ще се почива и на датите, когато се очаква да се роди сладкият наследник на наша футболна звезда. Така ще имаме късмета да гледаме български футбол по един-два пъти на година, а любимите ни момчета с по два леви крака ще спрат да се крият като мишки и ще могат да изкарат на светло великолепните си кючекчийски възможности.