Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хазартно настроените фенове гледат с добро око на големите турнири в световния тенис. Играещите разумно разчитат на сравнително сигурни печалби. Знае се, че поне един измежду Мъри и Джокович ще играе на финала и че подгласниците им в топ 10 рядко правят грешки срещу пълните анонимници.

Водено от същата измамна сигурност, целокупното население на Великобритания влезе с двата крака в капана на букмейкърите по време на "Аустрелиън оупън". На Острова се скъсаха да залагат за титла на шотландеца Анди Мъри. Така е най-лесно - хем се правиш на патриот, подкрепяйки поданик на короната, хем очакваш да капнат лесни парички в джоба ти. И то през най-трудния за всяко домакинство месец януари.

Най-предпазливите дори нямаше нужда да се правят на големи специалисти. Достатъчно беше да заложат, че Мъри със сигурност ще стигне до финала. И да сложат някой и друг паунд за големия съперник на сър Мъри - Новак Джокович. Титла за сърбина се оценяваше с коефициент 2,50, а за Мъри - 2,62. Залозите заваляха,

машините не смогваха да печатат нови и нови фишове

Седмица по-късно въпросните хартийки стават единствено за подпалки на камините в студените английски имения. Номер 1 и номер 2 в света рано-рано си стегнаха багажа и отлетяха от Мелбърн. Хиляди са тъжни, още повече са ядосани, но има и такива, които доволно потриват ръце.

"След края на турнира ще можем да направим финалната сметка, но отсега е ясно, че ще реализираме стабилни приходи, що се отнася до "Аустрелиън оупън". Хората бяха сигурни, че Новак Джокович или Анди Мъри ще спечели титлата. Затова и се активизираха със залозите. Разбира се, сега ние ще дадем възможност на клиентите ни да опитат да върнат парите си, залагайки за финала", обяви мениджър на една от големите букмейкърски компании, чието седалище е базирано в Лондон.

Останалите акули в бизнеса с онлайн залози по традиция

останаха пестеливи

откъм похвали

за това колко точно ще печелят. И все пак дадоха да се разбере, че водят с 1:0 на играчите, които са опитали да познаят следващия шампион в първия за годината турнир от Големия шлем. Който и от останалите четирима претенденти да спечели в Мелбърн, той не влизаше в сметките на желаещите да натрупат бърза печалба от тенис залози. Така например Григор Димитров влезе в турнира с коефициент 41,00, който след това драстично намаляваше с всяка следваща победа на българина.

За него специалистите твърдяха, че е готов да спечели турнир от Големия шлем. Коментарите от подобен род обаче повече изглеждаха като някакъв приятелски жест към тенисиста, който започна повече от добре годината.

Никой не вярваше, че българинът ще стигне толкова далеч в турнира

След победата му над Гофрен хасковецът затвърди една изключително престижна класация. Триумфът му над белгиеца на 1/4-финала в Мелбърн беше 10-ата поредна победа за Григор, която го направи най-добрия тенисист за 2017 г., въпреки че още не е изтекъл и месец януари. Статистиката се прави на базата на точките, спечелени само през тази година. Точно тук Гришо е безапелационен.

И по-добре, защото всеки удар, всяка стъпка и жест на Григор Димитров се следят под лупа в Мелбърн. Самият той през последните дни се оказа непривично словоохотлив и дори говори по лични теми. Най-добрият български тенисист призна, че любовните трепети са му пречили да даде най-доброто от себе си на корта.

"Мисля, че като бях млад, ми беше трудно да разделям любовта към някой човек от любовта към тениса или към каквото и да било друго. Благодарение на близките ми хора и на треньорите
успях да намеря необходимия ритъм",
обясни по време на турнира Димитров. По доста интересен начин той обясни и работата си с треньора Валверду.
"Много щеше да е трудно да променим всичко из основи. Направихме дребни корекции, опростихме някои неща и ето, че ми потръгна", допълни Григор.

Коя е изящната блондинка в екипа на Григор - разберете от хартиеното издание.