Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Наташа Манева
Снимка: Наташа Манева

Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжния и възстанови на работа кмета Иван Тотев. Градоначалникът чу определението, което е окончателно и не подлежи на обжалване.

"Удовлетворен съм от решението. Съвестта ми е абсолютно чиста. Ще съдействам на прокуратурата да извърши всички проверки, за да снеме обвинението", коментира Тотев.

Троен състав на Апелативния съд, председателстван от Васил Гатов подчерта, че липсват доказателства, че служебното положение на Тотев би създало пречки на разследването.

"Разпитани са свидетели. Всички са дали подробни показания и никъде в тях не се съдържат данни за оказано въздействие върху тях от страна на кмета. Тотев активно е съдействал на органите и е демонстрирал добросъвестно поведение", подчерта съдия Гатов.

Определението беше посрещнато с аплодисменти в залата от страна на привържениците на пловдивския кмет.

Защитата на Тотев - адвокат Васил Василев коментира, че не може по хипотетични данни да се отстранява който и да е от длъжност.

"Когато прокуратурата повдига обвинение, но тепърва ще го разследва, очевидно има и други цели извън наказателния процес", посочи Василев. Попитан дали става въпрос за политически цели, защитата отговори: "А какви други?"