Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Холандският премиер Марк Рюте се опитва да отклони избиратели от депутата Геерт Вилдерс, който е лидер на крайнодясната Партия на свободата и който е твърдо против мигрантите, докато кампанията за парламентарните избори на 15 март се разгорещява, съобщава "Асошиейтед прес".

В статия, заемаща цяла страница, публикувана в основните холандски вестници, Рюте изтъква, че "ние трябва активно да защитаваме нашите ценности" срещу хора, които отказват да се интегрират.

Въпреки че статията на Рюте не споменава Вилдерс или партията му, тя е очевидно насочена към избирателите, които подкрепят крайнодесните послания на Вилдерс.

Рюте, който е председател на дясноцентристката Народна партия за свобода и демокрация, отбелязва, че разбира призивите към хора, които не се интегрират, да напуснат Холандия. В тази връзка той изтъква: "Аз имам това усещане също. Дръжте се нормално или се махайте".

Вилдерс отвърнал на удара в "Туитър", наричайки Рюте "човекът на отворените граници, цунамито на убежището, масовата имиграция, ислямизацията, лъжите и измамата".