Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира на 1/4-финалите на Australian Open. Поставеният под №15 българин елиминира в четвъртия кръг на "Маргарет Корт Арина" Денис Истомин с 2:6, 7:6 (2), 6:2, 6:1. Истомин показа много силна игра в първите два сета, но от началото на третия представителят на Узбекистан имаше физически проблем и не можеше да се движи добре на корта.

Истомин, който участва с "уайлд кард" и преди началото на турнира от "Големия шлем" в Мелбърн заемаше 117-о място в ранглистата на ATP, сътвори може би най-голямата изненада в тазгодишното издание на надпреварата, елиминирайки във втория кръг шесткратния шампион Новак Джокович (Сърбия).

30-годишният Истомин и Димитров имаха един официален мач помежду си преди днешния сблъсък. Хасковлията надви узбекистанеца с 6:3, 6:3 в Шанхай през 2014 година. В неофициалната статистика фигурира и още един двубой между двамата - на турнир от ниска категория в Бесансон през 2009 година, в който Истомин надделява с 3:6, 6:2, 7:6 (3).

Димитров ще спори за място на 1/2-финалите с поставения под №11 белгиец Давид Гофен, който елиминира по-рано днес 8-ия в схемата Доминик Тийм (Австрия) с 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2.