Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК ПРЕДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА МЕЖДУ ПРЕЗИДЕНТИТЕ.

12:35 Двете президенски двойки - бившата и настоящата си направиха обща снимка в гербовата зала на президентството. Още веднъж успех, пожела Плевнелиев на новия президент в началото на тяхната среща. Радев и Плевнелиев се оттеглиха за разговор на четири очи.  

12:30  Румен Радев пристигна пред президентството с първата дама Десислава Генчева и вицепрезидентката Илияна Йотова. Така започва последната фаза от предаването на поста на "Дондуков" 2. Чакащите граждани го посрещнаха с ръкопляскания, скандирайки името му. При слизането му от колата Радев бе посрещнат от мощна агитка с аплодисменти и викове "Браво" и "Успешен полет". На входа на сградата Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова бяха посрещнати от предшествениците си Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Двамата се отправиха за обща снимка в Гербовата зала. 

 


12:10 Патриарх Неофит подари на Румен Радев икона и му пожела "На добър път! И Бог да е с Вас! Радев целуна ръка на патриарха. 

   

11:00 Тържествен молебен за новия президент Румен Радев отслужи патриарх Неофит в катедралния храм "Св. Ал. Невски".По пътя към храма Румен Радев нееднократно се спря, за да бъде поздравен от събралите се за церемонията граждани. На молебена в храма бе и Симеон Сакскобугготски.  


11:40 Симеон Сакскобургготски поздрави новия президент  



11:35 Гвардейците минаха в тържествен марш пред двамата президенти, официалните лица и насъбралото се множество. Начело маршируваше гвардейският оркестър. 


11:30 Радев и Плевнелиев поднесоха венец пред паметника на незнайния воин под звуците на "Българийо, за тебе те умряха". 



11:27 Борисов поздрави Радев с прегръдка. След края на словото си новият президент Румен Радев отиде да се поздрави с официалните гости на церемонията по встъпването му в длъжност на площад "Св. Ал. Невски". Първи бе премиерът в оставка Бойко Борисов. Двамата се ръкуваха, прегърнаха и размениха няколко думи. След това Радев бе разцелуван от председателката на Народното събрание Цецка Цачева.  


11:25 21 топовни салюта отбелязаха смяната на върховния главнокомандващ. 



11:15 Двамата президенти произнесоха кратки речи. 

11:00 Новият президент Румен Радев пристигна току-що на площад "Ал. Невски" за церемониято по встъпването си в длъжност и бе посрещнат от бурни аплодисменти от събралите се там граждани. На площада е и първата дама Десислава Радева. Радев бе посрещнат от шефа на гвардейците бриг. ген. Йорданов. Също като предшественика си и новият президент преминава по червения килим, за да приеме караула.

10:50 Пристигна президентът Росен Плевнелиев. Той прие строя на гвардейците. За последен път той премина пред почетния караул, строен за предаването на властта.


10:45 Бойко Борисов пристигна на “Св. Александър Невски”. Към официалните лица се пръсиедиха и Цветан Цветанов - шеф на парламентарната група на ГЕРБ, министър на външните работи Даниел Митов, финансовият министър Владислав Горанов, шефът на конституционният съд Борис Велчев, лидерът на БСП Мустафа Карадайъ, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.


На площада като гости са поканени патриарх Неофит, лидери на парламентарните групи, столичният кмет Йорданка Фандъкова, главният прокурор Сотир Цацаров и шефове на съдилища. Тук са и предишните президенти Петър Стоянов и Георги Първанов.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева
СНИМКИ: Десислава Кулелиева
СНИМКА: Десислава Кулелиева
СНИМКА: Десислава Кулелиева


Всичко по темата: 


Патриарх Неофит: Всеки трябва да внимава как зида


Царят си застана пред трона и никой не посмя да го приближи


Радев: Ще бъда президент, който ще отстоява правата на своя народ

Плевнелиев: Тръгвам си с високо вдигната глава


Драконовски мерки за сигурност на “Св. Александър Невски”

Вижте подготовката за смяна на властта пред “Св. Александър Невски” (Галерия)

Вижте подготовката за смяна на властта пред “Св. Александър Невски” (Галерия)