Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадри: Канал 3
Кадри: Канал 3

Борисов: БСП са подли, брутални, безкомпромисни и конспиративни

Утре ще иска официално становище от ЕК по повод твърденията на БСП за спиране на еврофондовете

"Много ти благодаря, че изнесе тази тежка кампания, в която правителството не участваше! Справи се прекрасно на фона на това, което правеха срещу теб. Ние не те защитавахме, защото бяхме неподготвени. Какви снимки ти вадеха! Да не са по-големи убавици там? И убавци? Сега ги гледах в парламента."

Това заяви по повод Цецка Цачева лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Национален съвет на партията, който се провежда в момента.

"Ние правим жп линии и църкви - те са ги взривявали вчера, а сега целуват патриарха", възмути се на двуличието на БСП премиерът в оставка.

Той напомни как еврокомисарите (последно - Корина Крецу) са опровергали лъжите на Корнелия Нинова, че ЕС ни спира фондовете. Утре премиерът ще иска официално становище и от ЕК.

"Подли, брутални, безкомпромисни и конспиративни" - така описа Борисов БСП и нейните сателити.

"Сутринта им смятах обещанията. 3 милиарда на годишна база или 12 милиарда за цял мандат, ако изкарат. Колкото сме събрали - искат да го опукат.

С милиарди се увеличава БВП. Сега видяха, че има пари. Обещаха на всички всичко и хората ще се подведат", сигурен е Борисов.

Ще ви раздам лъжа по лъжа от това, което казва Нинова - с отговор, лаза Борисов на актива.

"У нас километър магистрала се строи за 1.9 - 2.4 млрд. евро, с изключение на "Люлин", която се оскъпи заради Станишев. В Полша кимометърът е 4.7, в Чехия - 15, в Унгария - 7, в Румъния - 9.7, в Гърция и Италия - между 6 и 8 милиарда", обори Борисов и тази лъжа на Нинова, която го обвини, че у нас за магистрали се дават повече пари, защото от тях се краде. Премиерът заключи: "Крадецът вика "Дръжте крадеца."

И закле активистите си да са бдителни: "Те играят конспиративно, под пояса, целенасочено."

Снимка: Кристина Кръстева
Снимка: Кристина Кръстева