Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спедиторът, задържан с групата митнически инспектори при полицейската операция от преди два дни, е освободен от ареста с парична гаранция в размер на 5 000 лв. Той е един от обвиняемите за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи. Останалите петима са длъжностни лица, служители на Агенция "Митници", научи ексклузивно "168часа".

Днес в Специализирания съд на заседание Прокуратурата поиска определяне на постоянни мерки за шестимата с повдигнатите обвинения за организирана престъпна група. С мярка "гаранция" в размер на 5000 лв. е спедиторът Георги Табаков. Съдът остави останалите петима в ареста. Сумата, близка до 700 000 лв., за която официално се твърди, че е била за рушвети, всъщност е открита у спедитора.

Кой е Георги Табаков?

Георги Табаков е служител на ДС. Отговарял е по турска линия. След демократичните промени започва да се занимава със спедиторска дейност. Бил един от най-сериозните в бранша. Ползвал се с уважение и традиционно освобождавал лично контейнерите от "Варна-Запад" далеч по-бързо от колегите си.

През октомври 2015 г. фирмена кола бе запалена пред адреса на дружеството "Би Лоджистик" на Табаков - на ул."Георги Бенковски" във Варна. Повече от година след демонстрационното престъпление, няма задържани за извършването му.

В годините Табаков се свързва със СИК. Дружеството „Бумеранг – 94?, регистрирано на 22 декември 1994 г., е с адрес ул.“Дръзки“ 14. По онова време на същия адрес е и офисът на СИК във Варна. Съдружник в „Бумеранг“ е Стоян Попов, който е бил официалният представител на групировката в града. Самият Табаков е бил собственик и на фирма "Гибита". Според данни от МВР тя не е имала лиценз, но е осъществявала охранителна дейност в мътните години, когато "охранители" раздаваха лепенки на фирми и така продаваха закрила за търговците. В тези структури тогава бяха бивши борци и кикбоксьори от обкръжението на трагично взривения Данчо Марков и на Христо Асенов-Бацата.