Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Студът взе жертва в Добричко - 67-годишен мъж, живеел във фургон

Пътищата са затрупани от големи и твърди преспи, налага се разбиване

Студът взе жертва и в област Добрич. Във вторник е подаден сигнал на тел. 112 за изчезнал мъж от вилна зона "Златна рибка" край Балчик. Пристигналият полицейски екип на ул."Седма" е установил 67-годишен мъж в безпомощно състояние, но все още жив. Той е бил откаран в спешния център в град Добрич, където към 7 часа вчера починал от измръзването. Установено е, че мъжът Иван Стоянов е от село Одърци, но обитавал фургон във вилната зона, където извършвал помощни работи. Не е семеен.

По данни на „Енерго-Про“ без електрозахранване към вчера по обяд в община Добричка са 7 села. Заради скъсан далекопровод за село Спасово без ток в община Генерал Тошево са 16 села.

Обявеното бедствено положение на територията на общините продължава. Има 13 села без вода.

В Добричка област след обяд започнаха да отварят частично републиканските пътища. «Работата е много тежка, тъй като преспите са големи и твърди и се налага разбиване» - казват от Пътното управление.

В нощта срещу сряда на територията на община Генерал Тошево е оказана помощ на около 50 бедстващи - съобщи кметът Валентин Димитров. Една част от колите са издърпани, а от други хората са качени на верижните машини и извозени до Генерал Тошево и Добрич. В Генерал Тошево са нощувалиа 20 бедстващи хора, които не са жители на града. Авариралите автомобили са около селата Кардам и Спасово, обясни кметът. Всички пътища са непроходими – добави той. Преустановява се дейността на всички детски градини на територията на общината за 12 и 13 януари. Не е възможно да се осигури нормален процес в училищата, но кметът не може да удължава повече ваканцията.Вариантите са два – обявяване на ваканция до края на седмицата със заповед на директорите на училищата, след решение на педагогическите съвети или със заповед на министъра на образованието и науката.

Доброволци на Българския червен кръст – Добрич, раздаваг топли напитки на шофьорите на ТИР-ове, чакащи да отворят пътя от Добрич за Варна. На изхода на града по обяд имаше над 20 тежкотоварни превозни средства.

Чай и кафе ще бъдат предложени и на всички работници и служители, работещи на открито, съобщават още от Областния съвет на БЧК - Добрич.

Коментара ()

Вашият коментар