Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Голи снимки на школски директор скандализираха България Асен Александров СНИМКА: МОН

Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета, съобщиха от МОН.

Освен съветник на министъра Александров е и директор на 51-о СУ “Елисавета Багряна” в София. До изясняване на случая той ще е в отпуск. Поводът за решението на Александров са негови голи снимки, разпространени в социалните мрежи. Те са се появили за кратко на сайта на училището, но много ученици са успели да ги изтеглят на телефоните си. Според Александров снимките му са частично автентични, а в другата им част най-вероятно става дума за колаж.

Според прокуратурата, която започна проверка по случая, фотографиите били с порнографско съдържание. Прокурори ще проверят автентичността на изображенията, както и техния разпространител, а след приключването ѝ ще бъде преценено дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Вярвам в Прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения, пише г-н Александров.

Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София - град, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища.

Г-жа Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“.

Коментара ()

Вашият коментар