Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И тази година ни очакват много интересни заглавия на български, които нямаме търпение да прочетем.

Януари започва с нова книга на Фредрик Бакман “Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг”, романа “Виновните” от Дейвид Балдачи за най-опитния и безпогрешен убиец на служба в американското правителство. Както и с произведението, вдъхновило Мартин Скорсезе за последния му филм - “Мълчание” от Шюсаку Ендо. 

Сензацията в тийнлитературата Стефани Майър ще зарадва почитателите си с “Химикът”. А любителите на изкусния френски писател Марк Леви ще се насладят на “Друга представа за щастието”. В края на месеца се очаква също и “Кучешки живот” от У. Брус Камерън - очарователно забавен и проницателен разказ за предаността и приятелството. На 17 януари 2017 година в литературен клуб “Перото” ще бъде представен романът “Сорая” със специалното участие на неговия автор - турската журналистка Мелтем Йълмаз.

През февруари ще се насладим на художествения сборник “Аз искам да бъда свободен. Разкази за Левски” на писателя Димитър Дишев, на новото произведение на мрачния шотландец Ървин Уелш – “Ваещият с ножове”, на последния роман на мексиканската фурия Лаура Ескивел “Лупита обичаше да глади”, и на брилянтно завързаното криминале “Укротителят на лъвове” на Камила Лекберг. Ще излезе и първата книга “Мразя се(лфито си)" на известния американски влогър Шейн Досън, който има 9 милиона последователи в YouTube.

През март ще четем “Сантименталният мъж” от Хавиер Мариас за силата на любовната мъка, както и първия роман на български от шотландския сценарист и автор на криминални бестселъри Питър Мей – “Черната къща”. Излизат и невероятно интересната биография на Джак Ма – създател на сайта Alibaba, както и всепомитащият трилър “Мираж” от Дъглас Кенеди. Очаква се и романът за тийнейджъри и възрастни, който предизвика огромен интерес в световен мащаб – “Единственият спомен на Флора Банкс” от Емили Бар.

През април ще ни зарадва и нова вълшебна приказка от Юлия Спиридонова - първия български писател, номиниран за наградата "Астрид Линдгрен", известна като "Малкия нобел", както и третата книга на Зоуи Съг-Zoella – с близо 11 милиона последователи в YouTube.

В първата половина на годината се очакват също бестселърът “Фантастични животни и къде да ги намерим” от Дж. К. Роулинг, новата книга на Елиф Шафак - една история за идентичност, политика, религия, жени и бог; хипнотичният трилър “Момичето преди” от Дж. П. Дилейни, “Имението Ашфорд” от Лорън Уилигашфорд - незабравима история за любов, страст и предателство, както и “Цветя от лед и пепел” от Беатрис Колин, която ни пренася в Париж от бел епок. Ще излязат и новата книга на Вероника Рот “Смъртни белези”, както и незаменимият наръчник “Етикет за всеки ден” от Силке Шнайдер-Флег.

С интерес очакваме и историята за политическите амбиции и интриги “Конклав” от Робърт Харис, както и един от най-ярките дебюти за годината - Гейл Хъниман с “Еленор Олифант си е супер”.

До края на годината ще бъдат изданени също новият роман на писателя Захари Карабашлиев – “Свобода”, продължението на “Сестри Палавееви в бурята на историята” от Алек Попов, новата книга на Артуро Перес-Реверте “Добри мъже”, както и заглавия от Джон Гришам и Лий Чайлд. Особен интерес представлява непубликуваното на български досега продължение на “Пилето” от Уилям Уортън – “Ал”.

През 2017 г. в общо издание ще излязат и пиесите на големия Георги Марков, както и мащабният роман “Невероятните приключения на Кавалиър и Клей” на Майкъл Шейбън - носител на най-престижната литературна награда “Пулицър”. Очакваме също “Царицата на нощта” на Алегзандър Чи, разказваща драматичната история за възхода на една жена от куртизанка до оперна звезда, също така неиздаваната досега у нас история “Фантастичната гондола” от Джани Родари и новите романи на Мишел Гейбъл, на Алиса Паломбо и на Луиз Пени.