Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мюзикълът La La Land е големият победител от наградите "Златен глобус". Спечели цели 7 статуетки

Безспорно, най-печелившият филм на наградите "Златен глобус" беше мюзикълът La La Land, който отнесе цели 7 статуетки. Филмът бе отличен в категориите:

Най-добра комедия или мюзикъл - La La Land

Най-добър режисьор - Деймиън Шазел (La La Land)

Най-добра комедийна актриса в главна роля - Ема Стоун (La La Land)

Най-добър актьор в главна комедийна роля - Райън Гослинг (La La Land)

Най-добър сценарий - La La Land (Деймиън Шазел)

Най-добър саундтрак - La La Land (Джъстин Хъруиц)

Най-добра песен - City of Stars (Джъстин Хъруиц)

Така на старта на сезона на призовете и събирането на плодовете от упорития труд в Холивуд мюзикълът вече е с отличен резултат в квалификациите  за заветния “Оскар”.

В главните роли се вихрят в завладяващи ритми Райън Гослинг и Ема Стоун, които знаят как да се стиковат помежду си и дори да се влюбят на снимачната площадка след партньорството си в "Оглупели от любов" и "Гангстерски отряд".

Звездата от "Тетрадката" се преобразява пред камерата като пианиста Себастиан, верен на наследството на джаз легендите Бъд Пауъл и Телониъс Монк и готов да го съхрани и предаде нататък в целия му блясък. Музикантът планира един ден да има собствен клуб, докато реалността го принуждава в настоящето да се издържа, като свири невзрачен коктейл джаз в безвкусен ресторант в Лос Анджелис.

В същото време и в същия град, в който копнежите са лесно сломими, в кафене в студията на "Уорнър Брос." сервира лате чаровната Миа. Героинята на Ема Стоун копнее някога да бъде много търсена и сериозна актриса. За момента обаче е притисната от обстоятелствата да се прехранва от съвсем невдъхновяващ труд и да бяга от своето неудовлетворение в потапянето и съпреживяването на филм след филм като страстен зрител и най-вече почитател на кинокласиките.

Пътищата на Себастиан и Миа се пресичат няколко пъти и между тях се случва магията - двамата са връхлетени от онази любов, която променя живота.

Коментара ()

Вашият коментар