Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От Българска агенция по безопасност на храните (дето убиха 4-те кончета, щото нямали документи) към Министерство на земеделието разпространяват някакви откровено глупави позиции, за да оправдаят забраната на лова на "пернат" (в закона такова чудо няма) дивеч. Ужким имало огнища на птичи грип и те превантивно да спрели ловците да разпространят грипа.

Първо, как ще забранят на дивите птици да хвърчат, че самите те да не разпространяват болест?

Второ, чиновниците от БАБХ са изпуснали факта, че огнищата на птичи грип са в птицефермите (близо 100 000 заразени), където работниците влизат и излизат, та си пренасят заразата свободно. А не по дивеча, където от цялата държава има две патки заразени.

Трето, да не говорим, че при птичи грип (какъвто има почти всяка пролет), ловът не се спира, а напротив - именно ловците ще ти локализират първи заразата, именно те ще познаят първи болните птици, именно те ще сигнализират в институциите, именно те ще ти осъществят мониторинга. Четвърто, няма болната патица да иде сама в БАБХ или МЗХ и с пръстов отпечатък да се регистрира. Най-голямото огнище на болестта е в Унгария и там именно с ловците упражняват мониторинга.

Та, призовавам чиновниците в БАБГ и министъра на земеделието и горите Десислава Танева да се вразумят овреме и да спрат с глупостите. И да знаят, че ги гледаме изкъсо:

1. Да не би едни земеделци да вземат гигантски обезщетения от държавния бюджет, заради "епидемията"

2. Да не би едни зелени НПО-та, развъждали лалугери за 3000 лева бройката, да вземат гигантски пари да оглеждат болни патки (и да разнасят болестта самите те).

(*Oт фейсбук)