Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руският президент Владимир Путин се свързва с немалък брой предсказания, а голяма част от тях вещаят апокалиптични събития

"Поляци, бягайте в България и Румъния!". С такъв призив към сънародниците си се обърнаот канала си в YouTube един от най-известните полски ясновидци Кшищоф Яцковски през април 2017 г. .

Според екстрасенса България и Румъния ще бъдат най-безопасните страни, където поляците могат да се скрият в случай на избухване на трета световна война. Яцковски е известен с мрачните си прогнози, в частност за случилата се наистина тежка икономическа криза в Европа. През 2003 година излезе като победител от турнира за ясновидци, организиран от японската телевизия Asahi.

В аудиоклип с продължителност 9 минути и 26 секунди Кшищоф Яцковски, говорейки за себе си в трето лице, съветва съотечествениците си как да постъпят в ситуация на нова глобална война.

"Това е абсолютно невероятно пророчество за това къде поляците могат да намерят спасение, ако избухне война, ако избухне трета световна война!" - обявява мъжки глас. "Кшищоф Яцковски ви казва така: Бягайте в Румъния и България, бягайте в Румъния и България, бягайте в Румъния и България!" След това разказва за контекста, от който се е родил призивът му.

През декември 2007 ясновидецът дал мрачни предсказания за Европа на репортерите, които поискали коментар за следващата година. На 15 септември 2008 банкрутът на Лемън Брадърс превръща пророчествата във факт, а заради нестабилната ситуация в Европа, Близкия изток и целия свят Яцковски трябвало да отговори на въпрос, който още през 2008 година му задала неговата дъщеря - какво би станало, ако се случи катастрофа или въоръжен конфликт. "Ако се стигне до война и сражения, единственото убежище за поляците, безопасно място, където могат да избягат, са България и Румъния."

Самият Яцковски признава, че никой в Полша не свързва тези две страни с понятието сигурност и мнозина българи напускат родината си в търсене на късмета си в чужбина, а се смята, че сигурни във военно отношение са могъщи и богати държави като САЩ или Германия.

Обявилият се за жив пророк поляк прогнозира, че "в Полша ще се диша трудно, войната ще я заобиколи, но няма да може да се диша" и прави връзка с влиянието върху страната и населението при аварията в Чернобил. "Не плаша и не гоня поляците от страната им, само казвам какво би станало, ако се случи катастрофа или въоръжен конфликт" - допълва ясновидецът.

Немалко пророчества, цитирани за следващата 2019 г., се занимават със съдбата на Русия и нейния лидер.

Ето и едно от най-известните, които се тиражират масово:

"Когато чуете, че руснаците

завземат Крим, камбаните на спасението започват да бият

Когато чуете, че руснаците завладеят Константинопол (днешния Истанбул), очаквайте идването на месия."

Тези думи се приписват на равина Елиях бен Соломон Салман, известен като "мъдрецът от Вилно", и са записани през 1797 г.

Напоследък широка популярност добиха и описаните от Йосип Терелия, известен украински борец за църковна независимост, предсказания. Починалият през 2009 г. в Торонто, Канада, дисидент е описал в книга, издадена през 1991 г., своите видения, получени, когато е бил затворник в бившия СССР. Като радетел за украинската униатска църква в различни лагери той прекарва общо 23 години, като 9 от тях в единична килия. Именно в една от мразовитите "одиночки" на Терелия се явила Света Богородица и като на филм му показала бъдещето на света. "В началото на ХХI век ще има страшна война. Беше ми показана картата на Русия, която потъва в огъня на пожара. Пламъците достигнаха до Кавказ, Централна Азия, Прибалтика и след време Далечния Изток, където противник на Русия става Китай..."

И още: "Съветският съюз ще престане да съществува. Русия е свободна от комунизма. Но ще дойде ден, когато ще падне отново под диктатура.

Народът се събира около един човек, Владимир е неговото име

Русия ще си възвърне империята със сила и Владимир ще поведе руския народ във война срещу Израел."

При това Терелия, който е приеман цели 36 пъти на аудиенция от папа Йоан Павел ІІ, бил предсказал с точност и драматичните събития в родната си Украйна от последните десетилетия, като предвидил, че "кървава река" ще отдели част от териториите й. За едни това е просто символ, а за други - Днепър.

По традиция най-голям дял от предсказанията за настоящата година се свързват с апокалипсиса. Но за разлика от вече поутихналата истерия около календара на маите, според който светът трябваше да е изчезнал преди около 4 години и термоядрена катастрофа, сега сила набират предсказанията за фатален удар с космическо тяло.

Вероятно заради тази новина мнозина любители на конспирациите се сетиха и за древното пророчество на бенедиктинска монахиня, което е направено през ХІІ в.

Хилдегард фон Бинген през целия си живот се ръководела от своите видения и решила да ги опише на хартия. Така се появил трудът й “Scivias Domini” (“Познай пътя на Господа”), над който се трудила в продължение на десет години. Едно от виденията, описани в книгата, се отнася до страшно земетресение, което по пресмятания на изследователите ще се случи в наши дни:

„Още преди да долети кометата, великият народ, живеещ отвъд океана, населен с хора от различни племена и поколения, ще бъде разорен от земетресение, ураган и приливни вълни. Ще бъде разделен и голяма част ще се окажат под водата. Този народ ще види още много нещастия. Ще изгуби колониите си на изток между Тигъра и Лъва. С огромното си налягане кометата ще измести от океана толкова вода, че да потопи много страни, и ще стане причина за нищета и различни болести. Всички крайбрежни градове ще бъдат потопени и много от тях ще бъдат разрушени от приливните вълни. Повечето живи същества ще загинат и дори онези, които успеят да избягат, ще умрат от ужасни болести. И няма да остане нито един жив човек по Божия повеля…”

След тези страшни предвиждания не ни остава нищо друго освен да запазим здрав скептицизъм и да вярваме в разума и доброто. А едно от най-добрите основания може би е в това, че все пак броят на изпълнените пророчества през вековете е далеч по-малък от този на несбъдналите се.