Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турция блокира границата с България. Търси киргизстанеца Яхия Машрапов - окървавил с калашников Истанбул

Турската полиция е блокирала пътищата в района на град Къркларели, водещи към българо-турската граница, поради опасения, че нападателят в новогодишната нощ в клуб "Реина" може да избяга през България към Европа.

Подаден е код за висока бдителност. Според "Хаберлер" на изходите и входовете към град Къркларели са разположени специални екипи, които проверяват всички излизащи и влизащи коли и пътници. Екипи от спецчастите за борба срещу тероризма са разположени в района. Поставени са засади по пътищата, обискират се всички коли и пътници. Специално на граничния пункт "Дерекьой" - "Малко Търново" е подаден сигнал за бдителност и са били изпратени допълнителни подкрепления от полиция и жандармерия.

Самоличността на извършителя на терористичния акт в новогодишната нощ бе установена вчера. Предполага се, че е 28-годишният гражданин на Киргизстан – Яхия Машрапов, информира NOVA.

Снимка на неговия паспорт с името му беше показана по турската държавна телевизия ТРТ. Документът е издаден на 21 октомври 2016 от държавата Киргизия. Автентичността не е потвърдена. Нощта в Турция беше напрегната. 12 души бяха арестувани заради терористичния акт.

Властите разполагат с пръстовите отпечатъци на извършителя, но все още не могат да го открият. Публикувано беше и видео, на което се твърди, че се вижда атентаторът да подава документите си през стъклено гише. Разпространено беше и селфи видео на предполагаемия извършител.

Три дни след нападението Истанбул остава пуст. Хора в централната част на града почти няма, а по улиците се забелязват и съвсем малко туристи. Тази сутрин отново имаше мащабна полицейска операция в един от кварталите, но няма арести. Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти.

Коментара ()

Вашият коментар