Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Яхия Машрапов от Киргизстан - на 28 години, е виновен за кървавата Нова година

Турската полиция установи самоличността на извършителя на терористичния акт в новогодишната нощ. Предполага се, че е 28-годишният гражданин на Киргизстан – Яхия Машрапов, информира NOVA.

Снимка на неговия паспорт с името му беше показана по турската държавна телевизия ТРТ. Документът е издаден на 21 октомври 2016 от държавата Киргизия. Автентичността не е потвърдена. Нощта в Турция беше напрегната. 12 души бяха арестувани заради терористичния акт.

Властите разполагат с пръстовите отпечатъци на извършителя, но все още не могат да го открият. Публикувано беше и видео, на което се твърди, че се вижда атентаторът да подава документите си през стъклено гише. Разпространено беше и селфи видео на предполагаемия извършител.

Три дни след нападението Истанбул остава пуст. Хора в централната част на града почти няма, а по улиците се забелязват и съвсем малко туристи. Тази сутрин отново имаше мащабна полицейска операция в един от кварталите, но няма арести. Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментара ()

Вашият коментар