Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десетки българи, закъсали в снега край „Петолъчката“ потърсиха директно помощ от премиера в оставка Бойко Борисов на стената му във Фейсбук и описаха какво се случва с тях в момента. По-късно става ясно, че той се е свързал с тях по телефона и е наредил да им се окаже помощ в снежното бедствие.

Ето разказите на някои от тях: Мария Накова: Ние сме на 9 км от Бургас и чакаме повече 6 часа! Няма оправия, тук сме стотици семейства, блокирани! Никой не ни дава информция! Не можем да се върнем към Айтос не можем и да стигнем до Бургас! Михаела Михайлова: На 5 км преди Айтос сме (с малко дете в колата) от 18:30 часа на 30 декември. Мина полицай в 3:35 часа. Първият за тази вечер и каза само: "Положението е бедстващо. Път няма." Звъняхме на всички телефони за информация,подадохме сигнал за евакуация. В 22:20 часа колоната пред нас и зад нас е с повече от 70 автомобила.

Хората доброволно излизат от колите си, защото има сигнал за бременна жена, която не се чувства добре и я търсят. Около нас има повече от 10 коли с деца. С премиера се свързва и Велина Минчева, която описва ситуацията край „Петолъчката“. След телефонен разговор с него на място са изпратени снегорини. На пътя има и закъсал пътнически автобус. Близки на хората в него търсеха в паниката си информация и молеха хората наоколо да съобщят нещо за тях.