Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Райън Гослинг наема разносвач на храна за главен готвач в ресторанта си

Той е твърд противник на глутена, мрази захарта и не използва млечни продукти. Новак Джокович знае от каква храна се нуждае организмът му, за да има имунна устойчивост и много енергия.

Точно с антиглутенова диета започна звездният път на тенисиста към върха на ранглистата и завоюването на титлите в турнири от “Големият шлем”.

Веганството за Джокович е не просто по-добър сън и по-малко стрес,

веганството е победа

Но спортната легенда иска най-доброто и за феновете си.

Затова личният му ресторант е място, където да покаже на хората колко вкусна е всъщност здравословната храна.

Според думите на Джокович става дума не само за традиционен ресторант, където може да се похапне, а за философска концепция, поглед в бъдещето и начин на живот. Тази идея споделя напълно и съпругата му Йелена, която не крие екологичната си ангажираност.

Да открият ресторант за здравословно хранене в Монако, е една от мечтите им. Световният номер 1 в тениса и съпругата му Йелена живеят в Монте Карло от години. За ресторанта най-вероятно ще се грижи Йелена, докато Новак играе на турнири по света.

Заведението се нарича Eqvita. Думата е производна от латинските equilibrium (равновесие) и vita (живот) и обобщава

идеята, която се крие

зад нея – внимание

към здравето.

Интериорът включва ръчно изработени маси в стил XVIII век, столове от рециклирана стомана, покривки от биохимически разлагащи се ленени влакна, селекция от ръчно изработени чаши и чинии и декорация в провансалски стил, от която си личи грижата за околната среда.

Eqvita е веганско заведение, което предлага супи, предястия, ястия, ордьоври, десерти и напитки, включващи съставки, чужди на традиционната балканска кухня. Сред тях посетителите могат да опитат чия, джинджифил, куркума, соя, киноа, спирулина, водорасли и още десетина базови органични продукта, придобили популярност през последните години.

Менюто на ресторанта описва подробно съдържанието на всяко ястие и неговите ползи.

Най-популярното нещо в него е

любимата напитка на тенисиста, наречена "Тайната на Новак".

Тя е смути шейк, който съдържа сушени зърна от чия, протеин от коноп, спанак, банан, ананас и микробиологични култури. С тази напитка Джокович подобрявал бекхенда си.

Идеята за бизнес начинанието на Новак възниква след срещата му с австралийския елитен готвач Лий Маклей по време на турнир в Мелбърн. Двамата решават да си сътрудничат. Тенисистът насочва усилията си към популяризирането на идеята за разумен и правилен избор на храна, а Маклей трябва да убеди клиентите си, че веган храната не е скучна. Намерил свобода за творческите си изяви, той доставя на тялото витамини и минерали чрез сурови или леко преработени местни продукти, а клиентът намира в чинията си свежест, цветове и повишено настроение.

През последните години стана особено популярно звездите да участват в гастрономическия бранш Редица музиканти, актьори и ключови хора от шоубизнеса отварят ресторанти с любимата си кухня, за да могат да поканят там приятелите си и, разбира се, да увеличат още повече доходите си. Те използват факта, че са известни личности, за да разширят своето богатство с бизнес инициативи.

Сред известните личности може би най-много спортисти залагат на бизнеса със заведения. Някои от тях са изградили дори вериги ресторанти, разположени из целия свят.

Докато кариерата на голф легендата Тайгър Уудс не е в най-бляскавата си фаза, той решава да влезе в ролята на ресторантьор. Ресторантът се казва The Woods Jupiter: Sports and Dining Club и е в Юпитер, Флорида, където Уудс живее. Проектът му струва 8 милиона долара. За интериора поръчва мрамор специално от Италия и изгражда личен асансьор за себе си като шеф.

Чрез него Уудс стига до частен кабинет, разположен на втория етаж. От там спортистът може да управлява бизнеса, а затъмнените стъкла му дават възможност да наблюдава клиентите си, без те да го виждат. Заведението на Уудс определено не е за здравословно хранещи се. Най-известното нещо в менюто му са сочни агнещи котлети изпечени на барбекю.

Може би най-известният ресторантьор сред спортистите е Майкъл Джордан. В момента той е собственик на 5 ресторанта, въпреки че две от първите му заведения са фалирали. Кариерата си в бизнеса с хранене започва с "Ресторантът на Майкъл Джордан". Той обаче затваря малко след като легендарният баскетболист спира да играе. В няколко града обаче популярни си остават още "Къщите за пържоли на Майкъл Джордан",

а една от тях се намира на централната гара в Ню Йорк. Стековете му си остават популярни и до днес и му носят добри приходи.

Може би най-популярният ресторант на звезда от шоубизнеса е Soul Kitchen, собственост на рок музиканта Джон Бон Джоуви.

Той се намира в Ню Джърси в централната част на града. Заведението отваря врати през 2011 г. и определено е най-хубавият ресторант в района, като интересното в него е, че ако клиентите не могат да си платят храната, просто могат да участват с доброволен труд в замяна. Храната е типична за Америка и се приготвя по стари рецепти. В заведението няма нищо претенциозно, а музикалната легенда държи на простата обстановка Очевидно това се харесва и на клиентите, които всекидневно пръскат заведението по шевовете. Голямата популярност на заведението в Ню Джърси накара музиканта да отвори още един ресторант в града. Той обаче реши да не рискува и го направи идентичен с първия си проект.

Джъстин Тимбърлейк също е сред музикалните звезди, инвестиращи парите си в заведения. Той е собственик на ресторанта Southern Hospitality в Ню Йорк.

ВКУС: В заведението на Тимбърлейк пробвайте любимите му пиле с подправки и мемфиски ребърца.
ВКУС: В заведението на Тимбърлейк пробвайте любимите му пиле с подправки и мемфиски ребърца.

Заведението е разположено в престижния квартал "Ийст Сайд" и предлага типична американска южняшка кухня и гостоприемна атмосфера. Ако се отбиете там, непременно пробвайте пилето с подправки и мемфиските ребърца – това са любимите ястия на Тимбърлейк, а в ресторанта те се приготвят от собствената му майка. Според слуховете Линдзи Лоън е почитателка на заведението.

Преди да създаде популярното ресторантче в Ийст Сайд, Джъстин фалира първия си ресторант Chi в Западен Холивуд. Освен Southern Hospitality, където клиентите не спират да валят, Джъстин е собственик и на италианското заведение Destino. Сред феновете на бизнеса с храни има и редица известни актьори. Някои от тях не обичат да изтъкват бизнеса си, други пък ползват мястото за хранене като

стена на славата и закачат там редица свои

награди и призове.

Ресторант Cutting Room няма как да остане незабелязан. Той не е просто място, където да хапнеш, а уютно заведение в стил 60-те години.

Мечтата на звездата от "Сексът и градът" Крис Нот да има собствен ресторант, започва много преди актьорската му кариера. Днес Cutting Room е популярен колкото собственика си. Заведението се намира в Ню Йорк и е известно с гурме кухнята си и музиката на живо. Там се свири бурлеска, рок, джаз и фънк. В средата на мястото за хранене Крис Нот е изградил огромна сцена, на която всяка вечер се изявяват танцьори и музиканти. Обикновено заведението е пълно с известни личности, а за маса се чака месец. В Cutting Room актьорът се запознава със съпругата си. Тя е редовен негов клиент, а Нот се влюбва от пръв поглед.

Колегата на Крис Нот Райън Гослинг от своя страна е решил да заложи на тихото и спокойно хранене. Мароканският му ресторант Tagine се намира в Бевърли Хилс, Лос Анджелис.

ИМЕ: Tagine на Гослинг е кръстен на апетитното мароканско ястие.
ИМЕ: Tagine на Гослинг е кръстен на апетитното мароканско ястие.

Интересното е, че неговият главен готвач е доставял редовно храна в дома на Гослинг преди години. Така двамата се сприятеляват и решават да си направят свое заведение. Известният актьор открива ресторанта си недалеч от своето жилище. Заведението е наречено Tagine на апетитното мароканско ястие, предлагащо се и в ресторанта – агнешко, запечено в гювеч.

В заведението на Гослинг можете да хапнете и кускус, агнешко в меден сос,

питка бастила с дреболии и сибас в шермулски сос. Нетипични за американската кухня храни, които обаче привличат любителите на източна кухня. Туристите неизменно дават добри отзиви за кухнята на Tagine. Повечето посетители го определят като място, идеално за романтични срещи, заради интимната атмосфера, която предлага, както и заради леката джаз музика, която звучи.

Подобно място, но с друг вид кухня е създала и Ева Лонгория. Актрисата е може би най-добрата кулинарка сред колежките си, а зад гърба си вече има две книги с рецепти.

Лонгория, известна с ролята си в сериала "Отчаяни съпруги", навлиза в ресторантьорския бизнес още преди да се разведе с Тони Паркър. Едно от първите й заведения фалира, но това не я отказва да изпълнява бизнес идеите си. Тя разширява своя бизнес с верига ресторанти по летищата. В тях предлага вдъхновено от Холивуд меню.

Първото заведение на летище се намира в Лос Анджелис и се нарича "Целувки" - съкратен вариант на името на ресторанта й в Холивуд, който се казва "Салон за целувки". Актрисата все още не е обявила къде ще се намират следващите заведения, но идеята й е да бъдат по целия свят.

След като първото й заведение, наречено Beso, фалира, Ева се завръща с нов ресторант, предназначен предимно за жени. Към него има и нощен клуб. Идеята е в ресторанта да се създаде ретро усещане с характера на 20-те години на миналия век. Нощният клуб пък ще е насочен към по-различен тип аудитория - като тази на култовия "Крейзи хорс" в Париж.

Печели ли Марк Уолбърг от закусвалнята си - четете в хартиеното издание.