Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Телата на мъжете престояха 7 дни в гора край селото 

Екзекуторът Живко бе заловен на Коледа в Гърция, до месец го връщат в България

Фермерът Живко, който на 17 декември уби 55-годишния Кольо Шелев и 34-годишния му син Цанко Ганков, планирал да ги наеме на работа при него. Той имал нужда от още работници за оборите си в района на крумовградското село Каменка.

По този повод решил да разговаря с двамата мъже в дома си във фаталната вечер, научи “168 часа”.

Именно с работа по различни ферми и обори в селата от Ивайловградска община убитите баща и син свързвали двата края. Те били скромни и работливи хора, които не създавали проблеми на никого и помагали при нужда на всеки, казват местните.

Мъжете били родом от Сливенско, но във фаталния период живеели на квартира в Брусино.

Никой от селото не

можел да се оплаче от тях

Мнението за фермера Живко също не било по-различно. Именно поради тази причина неочакваното двойно убийство шокира всички в общината. Според повечето техни съселяни случилото се дължало на употребата на твърде големи количества алкохол.

Телата на Кольо и сина му Цанко бяха открити на 24 декември в гора край село Покрован. Разследващите установили, че двамата мъже били убити с твърд предмет още на 17 декември.

Оттогава те изчезнали от дома си и никой не знаел къде са. Точно същия ден бащата и синът били на гости на своя познат на име Живко – местен фермер и животновъд. Той ги поканил в своя дом в село Брусино. След като прекарали известно време заедно, черпейки се с алкохол, между мъжете възникнал скандал. Според разследващите той бил последван от сбиване,

при което домакинът убил двамата гости в дома си

Кольо и Цанко се познавали добре с Живко. Според полицаите никой от селото не бил чувал някога мъжете да са имали някакви конфликти или пререкания помежду си.

Сигналът за изчезналите бе подаден на 20 декември от съпругата на убития Кольо. Първоначално полицията работеше по две възможни версии – убийство или отвличане. 4 дни по-късно телата им бяха открити на 10 км от село Брусино, където двамата мъже били на квартира.

В този момент съмненията за отвличане отпаднаха напълно, а изчезването на фермера Живко, в чийто дом били на гости във фаталната вечер, насочи вниманието на разследващите към самия него.

Полицията установи, че след като ги умъртвил с твърд предмет, 53-годишният мъж

направил всичко

възможно да укрие следите

от извършеното престъпление.

Без да се замисля, той сам натоварил двата трупа в своя автомобил “Нисан” и решил да ги изхвърли в района на село Покрован, близо до Брусино. След като го направил, се прибрал вкъщи.

В продължение на два дни, без изобщо да издава какво е сторил, той живял необезпокояван в родното си село както преди.

На третия ден обаче, точно когато съпругата на убития Кольо подала сигнал за неговото изчезване и това на сина им,

Живко се изпарил и от

него нямало никаква следа

В издирването на мъжете се включиха над 100 полицаи, военни, пожарникари, а също и доброволци. Използвано бе и следово куче. Претърсване се извършваше в изоставени постройки в село Брусино и местностите наоколо,

но телата им бяха

открити в гориста

местност край Покрован

Точно на Коледа, 25 декември, убиецът бе арестуван в Гърция, където направил опит да се укрие. При залавянето му Живко сам признал за извършеното двойно убийство, като дори разказал в подробности точно как е умъртвил двамата мъже, които гостували в дома му по негова покана. 

Как е бил заловен убиецът в Гърция, четете в хартиеното издание.