Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вече сме обжалвали присъдата не само заради размера, а основно заради начина на изтърпяване на наказанието - ефективно. Аз и Анита сме удовлетворени от факта, че съдът изцяло сподели становището на прокуратурата, че се касае за непредпазливо причинява на смърт, а не умишлено, както настояваха близките.

Няма абсолютно никакви доказателства за умишлено убийство. Аз не мога да коментирам действията на полицията, но заради популярността на подсъдимата и обществения отзвук полицията държеше на всяка цена да демонстрира бързина и ефективност в посока разкрито умишлено убийство. Което се оказа не съвсем вярно при наличието на доказателствата.

Анита получи еднакви наказания за двете престъпления - за причиняването на смърт и за подкупа. По българското законодателство от двете присъди накрая се получава едно общо наказание. В случая то е 3 г. лишаване от свобода. Тя вече е в затвора в Сливен. За нас е много важно, че въпреки огромния медиен натиск успяхме да възтържествува някаква справедливост. Защото въпреки всички теории на конспирациите се доказа, че те са безпочвени. Искам само да припомня, че приказките за промяната в квалификацията са абсолютно безсмислени, защото всички следващи инстанции трябва да се придържат към вече определената, тази, по която има присъда.