Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хладнокръвен бандит опита да обере, а след това и да убие двукратната победителка в "Уимбълдън" Петра Квитова. В първите часове след инцидента чешката полиция някак опита да омаловажи инцидента.

Беше съобщено, че тенисистката е била нападната в апартамента си от крадец, който й нанесъл няколко порезни рани на лявата ръка. Квитова обаче успяла да отблъсне атаката и дори се чу, че едва ли не ще се върне на корта още в началото на 2017 г.

Чешките медии обаче разнищиха случая и се оказа, че ситуацията съвсем не е била чак толкова безобидна. Разследващите неофициално твърдят, че нападателят е ръгал Квитова с ясното желание да я убие. Добрата физика и психическата стабилност са спасили чехкинята от смъртта. Самата тя реши да бъде по-емоционална от обикновено и заяви:

"Чист късмет е, че съм жива!"

Полицията е категорична, че не става дума за предварително планирана атака. Крадецът явно е бил привлечен от луксозния дом на своята жертва и импулсивно решил да атакува. Той обаче останал

изненадан от жестоката съпротива на домакинята и в яда си извадил нож

След кратката схватка Квитова все пак успяла да го изтика от дома си, но лявата й ръка е сериозно пострадала. Тя ще трябва да забрави за тениса поне за 3 месеца.

"Претърпях сложна операция, тъй като са засегнати всичките ми пет пръста. Лекарите направиха каквото им е по силите, за да спасят ръката ми. Оптимисти са, че ще се възстанови напълно и отново ще играя тенис на най-високо ниво", допълни Петра Квитова.

Полицията в родния й град Простейов вече се извини за опита си да омаловажи инцидента. От следствието също обещаха да си свършат работата и нападателят да влезе задълго зад решетките. Според местните медии

става дума за закоравял рецидивист,

който и друг път е нападал и грабил, но до този момент някак си е успявал да се измъкне от лапите на чешкото правосъдие. Дни след инцидента Квитова обяви, че иска по най-бързия начин да забрави за ужаса и поради тази причина няма повече да коментира инцидента. Съперничките й на корта до една й изпратиха емоционални съобщения, а тя отвърна с: "Благодаря ви за подкрепата. Вашата любов ще ми помогне да се възстановя по-бързо."