Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиян в "Пееш или лъжеш"
Кристиян в "Пееш или лъжеш"

Светлините на сцената угасват, на нея излиза млад мъж в стилен костюм, държи микрофон в ръка и пред публиката сякаш оживява Борис Гуджунов. Толкова много прилича момчето в сянката на естрадната легенда, че когато започва да пее, никой не може да повярва, че оттам не звучи някоя от емблематичните песни на Гуджунов.

Приликата между двамата са забелязали всички зрители, които гледат втория епизод на шоуто на Нова тв “Пееш или лъжеш”. Защото именно там на сцената се качи синът на певеца Кристиян. Той се ражда на 1 октомври 1993 г., когато баща му Борис Гуджунов е на 52 г., и е от втория му брак с балерината Елжбета. От първата си съпруга певецът има още едно дете – момче Александър, който е точно 20 г. по-голям от Кристиян.

Кристиян с баща си Борис и майка си Елжбета   СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Кристиян с баща си Борис и майка си Елжбета СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

“Моето детство

беше пълно с ходене

по концерти,

по различни фестивали като всяко лято на “Бургас и морето” и с разговори със звезди от ранга на Маргарита Хранова и Орлин Горанов”, разказва той. От малък е увлечен от блясъка на сцената, а когато е зад кулисите, се чувства в свои води. Покрай родителите му животът е музика и танци. Така че няма как и той да стои далече от прожекторите.

Когато тръгва първият сезон на “Х Фактор” през 2011 г., Кристиян решава да отиде на предварителните кастинги. На него Етиен Леви, който прави прослушванията, е категоричен – младият мъж колкото и да иска, не може да пее. Сцената обаче го влече от малък, така че той не се отказва да пробие на нея. Един ден в края на лятото чува по Нова тв, че съвсем скоро ще тръгва много различен формат, в който участниците може и да лъжат, че пеят, но пак да бъдат избрани за дует с големи български певци. “Казах си защо да не отида и на шега се явих, а те взеха,че ме харесаха. И направихме тази препратка – аз съм син на известна естрадна легенда, но я пея, я не”, усмихва се Кристиян. Сега е много признателен за отношението на екипа на шоуто към него. “Благодаря им за целия професионализъм - от снимането на визитката да качването на сцената”, казва Кристиян.

Всъщност не за първи път той чува, че няма певчески талант. Това му казва и баща му, когато е едва на 4 г. “Той беше много директен”, разказва синът на легендата. Борис Гуджунов има друга мечта за сина си – да тръгне по актьорския път. Самият той навремето учи 3 години във ВИТИЗ. Но един ден преподавателите му решават да го изключат - не може да прави певческа кариера със следването, му казват оттам.

Със свои колеги след представление
Със свои колеги след представление

И синът му Кристиян се явява на изпит в НАТФИЗ, но не го приемат. Малко по-рано - през 2010 г. и 2011 г. заедно с други ученици, той

представя страната

ни в Полша на

световен конкурс

по актьорско

майсторство

и рецитация. И от двете издания се прибира с награди. След това се пробва в театралния колеж “Любен Гройс”, където учи актьорство и едновременно с това се изявява на театрална сцена. Той и колегите му дори правят турне в страната с постановката “Вишнева градина” по Чехов, в която младият Гуджунов изпълнява две коренно различни роли.

Но баща му никога не го гледа как той играе на сцена, макар Кристиян да го кани и на свои изпити, и на представления. “Откакто го изгониха от ВИТИЗ преди много години, той не е стъпвал в театър. Явно е имал своите непреодолими различия. Подкрепяше ме, но си имаше едно наум. Не успя дори да ме види как завършвам колежа, защото почина малко преди това”, обяснява Кристиян.

По думите му баща му е един от най-милите хора, които познава. “Винаги, когато е могъл да помогне – дали със съвет или с нещо друго, го е правил”, казва Кристиян. Като във всяко семейство и те са имали своите спорове и различия, но винаги са намирали баланса в отношенията.

Момчето е

неотлъчно до баща си

в последните му дни

– ходи да го вижда всеки ден в интензивното отделение, когато приемат Борис Гуджунов в болница. “Накрая покрай заболяването беше по-трудно. Той вече не ни познаваше. Отиваш да го видиш, той те мисли за друг човек. Беше наистина тежко”, казва Кристиян.

Никога няма да забрави и деня, в който баща му умира. Обаждат му се с тъжната новина от болницата в 7 ч сутринта,

до 3 ч следобед той

вече е организирал

погребението,

което ще е след два дни, после дава телевизионно интервю, а вечерта има премиера на театрален спектакъл. В него трябва да играе роля на весел човек – богат предприемач, докато в душата си още осъзнава, че баща му е починал преди няколко часа. И сега все още не може да разбере как е събрал сили в себе си в онзи тежък 14 юни.

“Давал ми е съвети – да чувствам. Това е важно за актьора, защото, ако не чувстваш, колкото и да се насилваш да го изиграеш, не се получава и си личи. Публиката много познава и ако тя те хареса – значи, че си свършил добре работата. Друго, на което ме е научил, е да знаеш откъде си тръгнал, да помниш хората, които са ти помогнали да тръгнеш и да не обръщаш гръб и на тях, и на тези, които може би ще ти помогнат да продължиш нагоре. Затова гледам да помня”, казва Кристиян. Но сега заради лични проблеми му се налага да остави настрани актьорството. Той работи към голяма хотелска верига, в която прави резервации за клиентите. “Надявам се да е временно, поне докато се уталожат нещата”, обяснява той.

Кристиян (в средата) е облечен като войник и се вижда в кадъра от екшъна “Легендата за Херкулес”, който се снима у нас.
Кристиян (в средата) е облечен като войник и се вижда в кадъра от екшъна “Легендата за Херкулес”, който се снима у нас.