Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Цанко Цанев
Снимка: Цанко Цанев

Очаквахме жена с 90 на сто изгаряния, за да се борим за живота й, но вероятно тя е починала, съобщи за "24 часа" шефът на Военноморска болница във Варна доц. Ивайло Въжаров. По нареждане на шефа на Военномедицинска академия ген. Петров изпратихме екип да докара мъж с тежки дихателни проблеми от взрива в Хитрино, добави Въжаров.

С изгаряния от 15 до 30%, но в тежко състояние и с опасност за живота поради вдишаните токсични газове са първите четирима пациенти, приети във Военноморската болница във Варна. Те са трима мъже и жена на възраст от 20 до 50 години. Всички са интубирани, настанени са в реанимацията.

Районният център по трансфузионна хематология във Варна ще работи извънредно днес и утре, за да могат повече хора да дарят кръв за пострадалите при трагедията в Хитрино. Центърът се намира в двора на болницата „Света Анна“. Той ще работи днес, докато има желаещи да дарят кръв. Утре ще приема от 8 до 18 ч., но и след този интервал няма да бъдат връщани дарители, съобщи директорът му д-р Жанина Йорданова.

Петимата от Хитрино, които са настанени във Военноморската болница, са с опасност за живота и се нуждаят от вливане на много кръв и кръвни продукти. Трима пациенти, които са пострадали от взрива са насочени към болницата "Света Марина" във Варна. Сред тях е и жена с тежка лицево-челюстна травма.