Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-доброто, което може да направи Бойко Борисов е това, което народът пожела - да се оттегли от политиката, заяви съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.
Да стане почетен председател като Ахмед Доган и да отиде в Банкя или там, където иска, и да остави ГЕРБ от партия за лично ползване да се превърне в една нормална политическа сила, каза още Симеонов тази сутрин пред телевизия Bulgaria on air.

По думите му до момента правителството има добра дейност и може да му се даде много добра оценка, но не и на министър-председателя.

Според Симеонов може да се намери изход от политическата криза.

„Ние повтаряме това още от момента, в който беше предизвикана от бих казал безотговорното поведение на Бойко Борисов, който реши, че трябва да си връща на цяла България за това, че е загубил изборите“, каза още лидерът на НФСБ.

Симеонов смята, че страната не трябва да влиза в парламентарна и изобщо в политическа криза, тъй като има стабилно развитие в продължение на 2 години и стабилно мнозинство в парламента.

"Може би изглеждам като единствения наивник, който смята, че не е момента за избори. Така смятам аз, както и колегите ми и така го казвам. Това е полезното за държавата. Всичко останало са експерименти на гърба на хората, бизнеса, икономиката, на всичко. В момента държавата не работи“, подчерта Симеонов.

По повод принципната подкрепа, която вчера заявиха за кабинет с мандата на Реформаторския блок, той каза, че не става въпрос за симпатии към тях, а за схващането, че управлението има за цел изпълнение на някаква програма.

„Поради тази причина преди две години не подкрепихме ГЕРБ или коалицията ГЕРБ-РБ, а програмата, над която се разписахме. И след като се разписахме, спазихме стриктно основните клаузи. Същото се очаква и за Реформаторите. Не може да се очаква, че ще ги подкрепим заради еди какво си", изтъкна Симеонов.

Вчера той каза, че в замяна на подкрепа искат корекции на програмата - увеличаване на пенсиите, по-твърда защита на границата и справяне с битовата престъпност.

Съпредседателят на ПФ добави, че и БСП, и ГЕРБ като мантра повтарят „избори, избори". Той попита какво ще променят по този начин и сам отговори - "ще създадат едно подобно Народно събрание, с горе-долу същите пропорции, защото нито ГЕРБ, нито БСП, ще имат мнозинство, за да съставят правителство".

"Хората не искат избори", заяви Валери Симеонов и подчерта, че според последните изследвания в парламента ще влязат 4 политически сили - ГЕРБ, БСП, "Обединените патриоти" и ДПС.

Днес РБ трябва да реши кого ще излъчи за евентуален премиер на бъдещо ново правителство, ако получат подкрепа и приемат мандата от президента. Това ще стане ясно в понеделник.