Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията в Бинхемптън, Ню Йорк, показа снимка на арестувания за смъртта на българската студентка Стефани Линева. Това стана по време на пресконференция. 26-годишният Айзас Е. Сидикуи е бил задържан след сигнал на гражданин, който може да е бил повлиян от обявената награда от над 30 хиляди долара.

Според полицията мъжът е карал кола, BMW, когато удря и убива 20-годишната Стефани в нощта петък срещу събота. Тялото й е открито от друг шофьор в 2:05 през нощта, а смъртта е обявена в 2:54 в местната болница. Сидикуи ще бъде обвинен в напускането на инцидент, при който е причинена смърт по-късно днес в местния съд. Не е ясно дали в нощта на катастрофата е бил пиян.

В колата с него е имало и друг мъж, твърдят от полицията. Според тях има още хора, които разполагат с информация за инцидента, но не са се обадили, за да я разкажат. Обвиненият за смъртта на Стефани мъж е жител на малкото градче.

На пресконференцията за ареста властите отново потвърдиха увереността си, че става въпрос за катастрофа, при която шофьорът е избягал, а не друг криминален план, при който убийството е станало на друго място, а тялото изхвърлено на пътя където беше открито. Семейството на Стефани имаше съмнения относно обстоятелствата около смъртта й и дори обяви, че ще наеме частен детектив, който да разследва инцидента.