Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Настояват за втора аутопсия. На три пресечки от мястото, на което е намерено тялото , бил изоставен GSM-ът с мистериозните SMS-и

Семейството на убитата в САЩ Стефани Линева се отказва от първоначалното си намерение тялото на дъщеря им да бъде кремирано. Майката на момичето е поискала втора аутопсия от независим патолог криминалист и паралелно разследване, което да се проведе от частен детектив. Причината за това са породилите се съмнения за качеството на разледването на местната полиция.

Първоначално от болницата, в която е било тялото на 20-годишната българка, препоръчват на майката да не вижда дъщеря си в подобно състояние, защото е обезобразена. Впоследствие от погребалната агенция я уверяват, че въпреки нараняванията по тялото лицето е напълно разпознаваемо.

Информацията шокира семейството и засилва подозренията им в обективността на следствието. Те моментално стопират процеса по кремация, като назначават втора аутопсия, която да се извърши от криминален специалист.

Трагедията се разиграва в студентското градче Бинхамптън, щата Ню Йорк, където Стефани е следвала с пълна стипендия в университета SUNY. В събота вечерта тя е била на парти, от което си тръгва в 22,30 часа, твърдят приятели на загиналата. След това се ориентира към общежитието на своя приятел, 19-годишен испанец, който също като нея играе в университетския отбор по тенис.

Малко след полунощ бившата участничка в конкурса Miss Bulgaria USA е засечена за последно от група момичета пред сградата, в която живее приятелят й. Той твърди, че по това време е спял и изобщо не са се срещали.

Тук следите на младата българка се губят напълно до 2,10 часа. Тогава е получен сигнал от местен шофьор, който съобщава, за открито безжизнено тяло на път 434. Пристигналите патолози идентифицират трупа на Стефани и констатират смъртта й.

Няколко минути преди 2,00 часа приятелки на българката получават съобщения от нея. В тях с нетипичен за момичето език се казва, че има намерение да си купи сладолед и да се разходи по кея. Майката Даниела Атанасова също получава странно съобщение от дъщеря си, в което пише, че се прибира към дома си.

Съдебните лекари са на мнение, че смъртта е настъпила вследствие на силен удар от автомобил. Това е и причината полицията да разглежда случая като пътен инцидент. Смята се, че студентката е станала жертва на шофьор, който е избягал от местопрестъплението.

Множеството неизвестни карат близките да вярват, че това не е мястото, на което е настъпила смъртта. Според тях Стефани е убита с умисъл, като трупът й е захвърлен на пътния възел. Като доказателство за това се смятат нетипичните съобщения, които уж тя изпращала.

Жертвата е намерена на магистрала, в близост до която няма нито пристанище, нито магазини.

Семейството има подозрения, че убиецът е изпращал подобна информация от телефона на момичето, за да заблуди разследването.

Друг притеснителен факт е, че полицията дава минимална информация по случая. Не се знае нищо за състоянието на телефона, намерен на няколко преки от тялото на Стефани. Разстоянието между двете точки се изминава за около 20 минути пеша. От момента, в който е изпратено съобщението, до сигнала за откритото тяло са изминали около 15 минути.

Ако Стефани го е изпуснала или изгубила след пращането на съобщенията, няма как за по-малко от 20 минути да е стигнала до мястото, на което е намерена. Което поражда основателни съмнения, че там, където е открит мобилният телефон, може да е мястото, където момичето е убито.

Защо майката на Стефани се съмнява, че дъщеря й е убита четете в хартиеното издание на 168 часа.