Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: bTV
СНИМКА: bTV

София е в топ 10 на градовете в Европа с най-бърз ръст на посетителите през последните седем години според класацията Global Destinations Cities Index. Простичко казано, все повече чужденци идват в столицата ни. Голяма част от тях са служители на международни компании, предприемачи или просто хора, решили да се преместят да живеят в София. Всички те имат нужда от информация, предава bTV.

Двама млади софиянци се опитват да решат всички проблеми на чужденците - от намирането на квартира до това къде да хапнат вкусно.

Вероника Нинова е на 29 години, маркетинг мениджър. Епифан Пефев - също на 29, се занимава с бизнес администрация. Приятели са от години, а от скоро - съдружници, наричащи себе си "градски тарикати".

„Ние комуникираме с много чужденци в свободното си време и ни се е случвало от време на време да им помагаме - било с попълването на някой документ, било с намирането на квартира. Такъв тип дребни услуги. И в един момент си казахме - добре, в България има тенденция да идват все повече и повече чужденци, това не можем ли по някакъв начин да го превърнем в услуга, която да предложим”, разказва Епифан.

Вероника допълва, че услугата е комплексна и е насочена към чужденците, които са настроени към по-дълго пребиваване в България. Определено не е за туристите.