Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радан Кънев
Радан Кънев

Нова дясна формация ще има преди изборите. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той отказа да съобщи имена с аргумента, че това са трудни и отговорни решения, които искат време.

Кънев потвърди позицията си, че смята този парламент за изчерпан. „Ние много отдавна сме казали, че 42-ия парламент се е изчерпал, след като той може да се обедини зад такива ужасни решения като бламиране на съдебната реформа, 37 млн. бюджет за НСО и само 5 млн. за борбата с тероризма“.

Според него, ПФ през цялото време отлично знаят, че никой няма да им даде мандат за съставяне на правителство, но си правят чудесна предизборна кампания.

По отношение на десния проект, с който се е заел, Кънев повтори, че ще управлява тогава, когато достатъчно български граждани повярват в техните цели. И постави някои от тях- коренно нова философия за данъците и за централизацията на управлението. Къде е и къде трябва да е властта- в общината или в падишаха, даде пример Кънев.

Той определи Бойко Борисов като "Булката беглец" и каза, че за пореден път захвърля властта с намерение да вземе повече на предсрочни избори, но всеки път взема по-малко.
На въпрос какъв ще стане- президент, каквато заявка даде преди президентските избори, или премиер, Кънев обясни, че анонсът за президент бил провокация, за да се организират вътрешни избори вдясно и да се излъчи общ качествен кандидат. След като се случи новият политически проект, премиерът може да се казва Радан, може да се казва другояче, каза Кънев. И подчерта- важното е да не е слаб и страхлив, защото какъвто премиера, такова и управлението.