Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Имената на Евгения и Николай Баневи се появиха в списък като акцонери или пълномощници на няколко фирми на Сейшелите, Бахамите и в Панама. Това е някаква поредна международна конспирация, която има за цел да отклони вниманието от важните проблеми на човечеството.

- така коментира Евгения Банева появата на името си в "Панамските документи".

Семейството регистрирало няколко фирми на Сейшелските острови. Първата - Uniworld Incorporated, е основана на 6 ноември 2007 г. Като посредник при регистрацията е избран клонът на "Мосак-Фонсека" в Швейцария, а за услугата са платени 600 долара.

На 14 май 2008 г. българин получава генерално пълномощно да движи делата на Uniworld и остава на поста две години и половина. На 8 декември 2010 г. мъжът е заменен с друг пълномощник - 28-годишен българин. На негово име са прехвърлени още 7 офшорни фирми, които през октомври 2011 г. стават собственост на Евгения Банева.

Пълномощниците са

сменени за пореден път

през 2013 г.

След като същата година е променен законът на Сейшелите, на Евгения и Николай Баневи през 2014 г. са издадени два сертификата. Изискването е всички акции да са поименни.

Историята се повтаря и с друга фирма - Buzzard Holdings. И тя е регистрирана на Сейшелите скоро след Uniworld.

На пръв поглед Buzzard движи легитимен бизнес, но на практика дали е така? Дали извършва реална дейност, или просто управлява паричните потоци на собствениците им?

Небезизвестен факт е, че собственици на офшорки назначават други лица да ръководят дейността им. Целта е властите да не разберат кой е шеф на фирмите. Реалните лица си плащат,

за да се скрият пари от данъчните.

В началото на Buzzard Holdings е назначена българка, като данните са непълни и не е вписан точният адрес на жената. През 2013 г. е сменена с друга сънародничка, а няколко месеца по-късно - от молдовка.

Евгения и Николай Баневи са регистрирали две фирми в Панама - Sikain Trading и Triffyn Development. Пълномощници на първата са Николай Банев и беларуски гражданин.На Triffyn пълномощник става варненка, която по-късно се разпорежда с още няколко фирми, регистрирани на Сейшелите. През 2010 г. мъж заема мястото на варненката, а през август 2012 г. Евгения поема ръководството.