Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Възможно ли е едно 0:0 да ти донесе чиста печалба от 5 хил. евро. Единият вариант е да си топпознавач на спортните прогнози и да си оцелил този и още десетки други точни резултати. Другият е да си футболист на "Лудогорец" и с това 0:0 да си си осигурил почти сигурно участие в европейските клубни турнири и през пролетта.

Разградчани наистина са на път да изпълнят програма максимум и да играят в “Лига Европа” след Нова година. За целта остава единствено "Базел" да загуби последния си домакински мач с "Арсенал". Което изглежда почти сигурно на фона на добрата моментна форма на "артилеристите" и желанието им на всяка цена да вземат трите точки в Швейцария. В групата на "Лудогорец" всеки ще играе на канче кръв в последния кръг. ПСЖ и "Арсенал" са се счепкали за първото място, а българи и швейцарци ще разберат в последния момент кой остава трети и кой четвърти.

Поне до следващите мачове "Лудогорец" ще стои на третото място благодарение на онова 1:1 в Базел и така скъпоценното 0:0, изковано благодарение преди всичко на вратаря Владо Стоянов. Той отнесе много псувни и подигравки през последните няколко седмици, но стисна зъби и навря критиците си в миша дупка.

Босът Кирил Домусчиев пък реши да награди както подобава играчите си и им обеща по 5 хил. евро на калпак за равенството на ст. "Васил Левски". Съвсем естествено солидни премии ще има и ако наистина неговият тим се класира за "Лига Европа". Тогава и от УЕФА ще продължат да валят парични бонуси.

И за да е идилията в Разград пълна, нова статистика доказа, че българският шампион се радва на подкрепа не само на регионално ниво. Общо 68 838 зрители са посетили трите домакински срещи от груповата фаза на Шампионската лига. И това при положение че билетите не бяха никак евтини. По този показател "Лудогорец" задминава други 4 участника в ШЛ - "Монако", "Ростов" "Брюж" и "Динамо" (Загреб). Което показва, че "Лудогорец" продължава да трупа фенска маса с участията си в Шампионската лига.