Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ревнивият стрелец Любомир Дилов пред съседка дни преди инцидента: “Толкова я обичам и толкова ме ядосва, че ще я гръмна и после ще гръмна мене си”.Синът на застреляната вече живее с първия.

"Заварих Калоян да лежи до майка си. Прегръщаше я и се опитваше отчаяно да спре с ръце кръвта, която изтичаше от раната на главата й."

Това си спомня Даниел Ваклинов - баща на детето и първи съпруг на жертвата. Мая Ваклинова бе застреляна в главата от ревност на 18 октомври от приятеля си Любомир Дилов, който секунди след това се самоуби.

По думите на бащата синът му Калоян е прекарал около 5-6 минути сам с двата трупа в семейния апартамент, докато чакал полицията.

"Детето е било в другата стая. Явно не е чуло първия изстрел, с който е убита майка му. Той ми каза: "Аз чух, тати, един изстрел и в момента, в който излизам, виждам мама да лежи на земята, а този пред мен се простреля в главата", разказало момчето, което загуби майка си преди абитуриентския бал.

Според бащата Калоян е чул първия неуспешен изстрел, с който Любомир опитал да се самоубие, и тогава излязъл от стаята си, за да види какво се случва.

"Веднага след като вижда труповете, ми звънна. Изпищя по телефона: "Тати, този пияница застреля мама и се самоуби." 15 минути по-късно бях вече в апартамента. Аз звъннах веднага на брат ми, който живее на 200 метра от апартамента в "Западен парк", и той заедно с племенника ми дойдоха преди мен", разказа още бащата.

Ако се съди по неговия разказ и по свидетелствата на сина му - двойното убийство е поредният лесен за разкриване битов инцидент. Едно неочаквано обстоятелство обаче обърква разследването - в главата на Мая Ваклинова е открит един куршум, а в тази на Любомир - два.

"В неговата глава наистина има две поражения, защото дори и в самоубийството си той не е бил мъж като мъж. Бил е много пиян. Прави опит за самоубиство, но куршумът не е засегнал жизненоважни органи. Вече вторият опит е бил успешен", споделя още пред "168 часа" Даниел.

Той категорично отхвърля едната от версиите, върху която работеше в началото полицията, а именно, че Мая е убила Любомир и се е застреляла.

"Нито тя, нито детето ми, защото имаше версии, че синът ми ги е доубил, са убийци - обяснява Даниел. - Сигурен съм, че натривките за барутни частици по ръцете им са направени веднага и е ясно кой е убиец.

Служебният пистолет беше между неговите крака, на два метра от нея. Как така тя ще се самоубие с неговото оръжие и ще го хвърли между краката му. Той е бил седнал на дивана, когато се е застрелял, пистолетът пада между краката му. Тя пък е намерена на земята до балконската врата.

Ще ви дам един просто пример защо тя не го е убила. Същата вечер, минути преди случката, тя влиза в стаята на сина ни Калоян, защото той искаше да започне работа, но тя му била намерила по 4 часа вечер да разтоварва бусове.

Влязла в стаята, казала му го и преди да излезе, се обърнала към него с думите: "Добре, маме, хайде утре ще говорим, лягай сега да спинкаш.

Минути след това момчето чува изстрели. Няма как жена, която планува да убие приятеля си и да се самоубие, да казва подобно нещо на сина си."

Мъжът и до днес не може да забрави гледката, която е видял в апартамента.

"Тази силна жена със силен характер, да я видиш в това безпомощно състояние, как лежи на земята с дупка в главата и хлипа, за да си поеме въздух. Не успя нищо да каже, само мърдаше леко очите. Такъв ужас се четеше в очите й, че просто не можех да повярвам, сякаш се беше уплашила какво би направил Любомир с момчето в другата стая. Както е насочил пистолета към нея, така е можел и към сина ни.

Докато той, типично за самоубиец, знаете, че самоубийците си затварят очите и тогава се гръмват, беше все едно е заспал спокойно Мая умря чак когато дойдоха медиците и я понесоха към линейката. Затвори очите и изпадна в мозъчна смърт", спомня си Ваклинов.

Именно Любомир бил причината за техния развод. Той работел заедно с Мая като съдебна охрана. Даниел съвсем случайно разкрил любовната им афера от есемеси и съобщения във фейсбук.

"Разбрах за тайната им връзка и й казах, че трябва да реши какво иска да прави. Оказа се, че и той има седемгодишно момиченце. Мислех, че е възможно това между тях да приключи и пак да станем семейство, но не се случи. Просто един ден си дойде и изненадващо ми съобщи, че е подала молба за развод. Любомир ми я взе не за да я направи по-щастлива, а за да я убие", страда и до днес мъжът.

По думите му Мая и Любомир не живеели заедно, както се пишело навсякъде. "Това, което изписаха много медии, че те живеятзаедно, са глупости. Той е бил на квартира в "Банишора", след като жена му го гони от вкъщи за изневяра и проблем с алкохола.

Идвал е на гости на Мая по два пъти в месеца, през останалото време тя е ходила. Синът ни Калоян нямаше да позволи друг мъж да заживее вкъщи, а и той не го харесваше", разказа Даниел.

Той не си спомня Мая да му е споделяла за скандали с новия си приятел.

"Предполагам, че са имали пререкания двамата, но тя беше много горд човек и не ми е споменавала.

Ако го беше направила, поне малко да ми беше намекнала, че има проблем, аз щях да предприема някакви мерки, за да я дръпна от този човек", каза още първият й съпруг.

Той научил, че имало точно определено нещо, от което Любомир се дразнел много "Ако тя, миличката, ми беше споменала, че се дразнел от комуникацията й с мен, аз нямаше да я търся. Или просто щях да изчаквам тя да ми звъни, когато той не е около нея.

Сигурен съм, че не й е посягал, защото знае, че тя е горделива и ако я удари, ще я загуби завинаги", признава Даниел Ваклинов.

Какво още си спомня първият съпруг на застреляната Мая за фаталния ден и какво се случва днес с техния син - четете в хартиеното издание на "168 часа".