Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов е поредният политик, който ще бъде клиент на прокуратурата. Здравният министър се сдоби с цели 3 обвинения, свързани със скандала с турските ваксини от началото на година. Заедно с Москов като обвиняем е привлечен и заместникът му Адам Персенски. А само преди два дни Петър Москов обяви в телевизионно интервю, че се чувства чист пред съвестта си и не е вършил злоупотреби в подопечното му министерство.  

Прокурорите твърдят друго. Според тяхното разследване 323 хил. лева са настъпилите имуществени последици от действията на Петър Москов при закупуването на турските ваксини.  Неимуществените вреди за държавата са в това, че Петър Москов е създал недоверие у гражданите относно ваксинирането на деца.

Второто обвинение на Петър Москов е свързано с т.нар износ на ваксини. Дарението, което е направила българската държава е трябвало да отговаря на българските закони. С действията си обаче Москов е ощетил и държавното дружество „Бул Био”.

Третото престъпление, в което Петър Москов в момента се обвинява е за безстопанственост, каза още Арнаудова. По отношение на Персенски е взета мярка „подписка”, такава е предвидена и за министър Москов.