Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Аз не съм точно влюбен в нея, но тя е напълно влюбена в мен." Така описва идеалната жена, която вижда до себе си, Чарли Чаплин през 1926 г. пред сп. "Венити феър". Приживе големият актьор признава, че е имал сексуални отношения с повече от 2000 жени.

На пръв поглед той не бил висок, а главата му била прекалено голяма за гъвкавото му и деликатно тяло. И все пак бил красавец, а с дълбоките си сини очи, въгленово черната коса, спретнати бели зъби и кожа като слонова кост обезоръжавал дамите.

Нежният пол трудно устоявал на чара му, докато в същото време Чаплин не вярвал на жените поне докато не среща своята последна съпруга Уна О'Нийл.

Известен е афинитетът на Чаплин към по-младите представителки на нежния пол и дори незрели и неопитни лолитки.

Макар в по-голямата част от живота си актьорът да се изявява като истински колекционер на женските сърца, той претърпява поражение още в едно от своите първи увлечения. Едва 19-годишен и все още никому неизвестен, той се увлича по 15-годишната русокоса балерина Хети Кели.

Неговата настойчивост изплашила грацията и тя избягала от него след 11-дневен роман. Години по-късно, когато звездата на Чарли изгрява, Хети му пише писмо, в което припомня споделените някога мигове. Актьорът не я оставя без отговор, а я кани да му отиде на гости,

но балерината никога

няма да го стори.

Кели умира по време на Първата световна война от инфлуенцата, която бушува тогава в Европа. Чаплин ще помни до последния си миг аромата на сапуна, с който тя току-що се е измила.

Навярно подобно на героя на Набоков в известния му роман "Лолита" Хумберт Хумберт и Чарли цял живот ще продължи да търси образа на онази 15-годишна девойка от своята младост, загубена безвъзвратно, във всички следващи свои любови. Може би именно в тази първа тръпка се крие обяснението на неговия апетит повече към момичето, отколкото към жената.

Славата бавно загръща Чаплин със своя бляскав плащ и на снимачната площадка той среща следващата си изгора. В повече от 20 филма в продължение на осем години той има годеница пред камерата и любовница в живота в лицето на Една Первиенс.

С времето обаче чувствата между двамата изстиват и все пак те съумяват да останат приятели. Раздялата е окончателна, когато пред хищническия поглед на комика попада непълнолетната газела Милдред Харис.

Амбициозната млада актриса била дяволски чаровна, но никой не подозирал, че ще успее да преобразува сексуалното влечение на Чарли в желание за брак. Тя обаче

записва името си в неговата биография като

първата му съпруга.

Милдред го оплита с най-стария номер - забременява от него и той е принуден да мине под венчилото. Бракът им продължава едва няколко години, а после последва разлъката.

Милдред била хитруша. Привидно се правела на послушна, но винаги следвала собствените си желания и намерения. Двамата се договорили за развод по приятелски, а тя трябвало да изтъкне като причина жестокосърдечието на своя съпруг. Милдред обаче

го изиграла и го упрекнала

в душевна жестокост,

което било нещо съвсем различно в Америка, и така му продава свободата за 20 хил. долара. Чаплин не бил стиснат и веднага й дал 100 хиляди, за да я зачеркне напълно от живота си и тя да няма повече никакви претенции към него.

Ергенският му живот на холивудска звезда привлякъл още повече изкусителни чаровници, които искали да се хвърлят в обятията му. Така немската красавица Пола Негри го въвлякла в бурна авантюра, която обаче завършила също толкова бързо, колкото започнала.

Как Чаплин изживява още куп любови и два несполучливи брака, преди да открие щастието с последната си съпруга - четете в хартиеното издание на "168 часа".