Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гришо сподели пред френското издание, че вече се чувства като независим тенисист, който е осъзнал грешките си. Снимка РОЙТЕРС
Гришо сподели пред френското издание, че вече се чувства като независим тенисист, който е осъзнал грешките си. Снимка РОЙТЕРС

Григор Димитров обяви пред френският вестник "Екип", че е обмислял отказване от тениса през 2015 г., когато е бил най-тежкият период в кариерата му.

„Най-тежко ми беше през 2015 г., когато имаше огромен спад в играта ми и в класирането ми в ранглистата. Даже обмислях да се оттегля за известно време, но щях да подведа много хора. Не можех да допусна подобно нещо. Казах си: "Не се обезкуражавай! Просто си уморен!". Всеки обаче минава през трудни моменти... Отне ми време да осъзная всичко това”, призна Григор Димитров пред френското издание.

Заемащият 18-та позиция в ранглистата Димитров, беше категоричен, че не му е било трудно да напусне България и е приел с радостта тази стъпка към сбъдването на мечтата си.

"Бях изключително щастлив. Казах на родителите си, че искам да стана професионалист. Ако исках да изпълня мечтата си, трябваше да напусна родината си. Горд съм, че съм българин, но наистина трябваше да си тръгна, за да успея", разясни той.

Той споделя, че вече се чувства като независим тенисист, който е осъзнал грешките си. Димитров разкри, че в миналото е бил доста по-импулсивен и не е приемал добре загубите.

"Няма да забравя финала с Шварцман в Истанбул. Загубих и реагирах ужасно. Извиних му се, след като се успокоих. Той ми каза, че ме разбира. Kaкто и да е... малко хора могат да разберат емоциите на корта", върна се в спомените си Димитров.

В последния си мач българинът загуби от световния номер 1 Новак Джокович на последния турнир "Мастърс" за годината - този в Париж.