Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадир Масар-Катката грабна титлата през 2012 г. в родното си Хасково и излезе на подиума придружаван от малкия си син.
Кадир Масар-Катката грабна титлата през 2012 г. в родното си Хасково и излезе на подиума придружаван от малкия си син.

Още един шампион по мотоциклетизъм освен Красен Кънчев е участвал в обира на 2 млн. лв. от хасковската поща, научи “24 часа”. Това е Кадир Масар-Катката.

На двамата спортисти помагали Тихомир Михайлов и охранителят Антон Найденов, също свързани със състезания с мотори. Четиримата са обвинени за грабеж и може да получат от 5 до 15 години затвор. Рискуват и конфискация на половината си имущество. Според полицията

има и други

замесени

в удара,

но за тях още се събират доказателства.

Апашите гравитират около прочутата люлинска банда. Имат няколко удара с тях, учил ги е Мишо Кривия, протеже на легендарния крадец Йордан Цонков-Джиджи, който беше убит през 2009 г.

Шампионът по мотоциклетизъм Красен Кънчев е един от четиримата задържани за наглия грабеж на пощата.
Шампионът по мотоциклетизъм Красен Кънчев е един от четиримата задържани за наглия грабеж на пощата.

Престъпната банда влязла в пощата в нощта на 7 срещу 8 юни. Посрещнал ги пазачът Павел Събев, но бандитите го обезвредили и дори залели с белина. След това спрели камерите, разбили три каси, в които имало около 2 млн. лв. и опитали да заличат следите си с белина и човешка коса, която разпръснали по пода.

След като излезли от пощата, апашите се метнали на краден микробус, който изоставили на 3 пресечки от местопрестъплението.

Именно от автомобила тръгна разплитането на случая. Апашите не го опожарили добре и в него останали множество следи, включително отпечатъци. В буса имало стълба, маркучи и дори туби, в които е била белината. Оказало се, че въпреки препарата и косата в банката също имало доказателства. Така полицията влязла в дирите на бандитите, макар първоначално да задържа двама души, за които се оказа, че не са замесени, и бяха освободени.

Междувременно

Хубен Митев,

един от

арестуваните,

загина

в катастрофа на 26 август.

Охранителят Павел Събев пък бе подозиран като вътрешния човек в комбина с бандитите. Мъжът обаче издържа полиграфа и подозренията върху него се разсеяха.

Оказа се обаче, че вътрешен човек наистина е имало. Това е гардът Антон Найденов, който насочил аверите си към смяната, в която е Павел, тъй като двамата имали търкания. Разказал им подробно къде точно стои охранителят, както и къде са трезорите и камерите. Посочил и мъртвите точки, където те не стигат, за да знаят къде точно да нападнат гарда.

Кадир Масар е многократен републикански шампион по мотоциклетизъм, печелил е титлата и в родния си Хасково. Катката има множество участия и класирания на подиума по международни състезания.

Антон Найденов и Тихомир Михайлов също се състезават, но без забележими постижения. Най-успял от бандата на мотористите е Красен Кънчев.

Той е републикански шампион по мотоциклетизъм. Състезава се от няколко години и винаги е в челните места. Очакваше се да участва и на закриването на сезона тази неделя на пистата край Долна Митрополия. През юли на пистата “Серес” в Гърция Красен Кънчев направи тактическо състезание и подпечата предсрочно балканската си титла в SuperBike 1000. Той финишира на пета позиция, но това му беше достатъчно, за да събере 120 точки и да стане шампион.

Това обаче не е първият сблъсък със закона на Кънев. Той е криминално проявен за кражби, твърдят от МВР. Беше арестуван преди 2 седмици заедно с Димитър Димитров за грабеж на чанта със 775 лв. в нея. И двамата бяха задържани и за пощата, но Димитров е бил пуснат. Името на Красен Кънчев нашумя още през 2010 г., когато турски медии алармираха, че заедно с шофьора му Юсуф Мехмед са

отвлечени в

Истанбул и

държани

като заложници

с искане на откуп от един милион евро.

Шампионът успял да се обади на жена си и тя алармирала полицията. Всичко приключило с хепиенд след няколко дни. Тогава МВР шефът Цветан Цветанов заяви, че не става въпрос за отвличане, а за неуредени бизнес отношения.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за четиримата.