Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Шефът на БОП Стара Загора Ивайло Димов е обвинен за престъпление по служба и престъпление против правосъдието. Той е на свобода срещу подписка, съобщи говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова.

Димов е разследван от звеното Антикорупция към прокуратурата за това, че ходатайствал на задържан наркоразпространител в Стара Загора. Дилърът бил арестуван на 6 октомври 2015 г. докато продавал хероин на двама души. На 7 октомври му е повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа. Ивайло Димов обаче се срещал с шефа на Окръжна прокуратура, заместника му, както и с председателя на Окръжен съд Стара Загора, за да настоява делото срещу разпространителя на дрога, който бил част от криминалния контингент в града или да се забави, или да завърши със споразумение. Подобно искане Димов отправил и към наблюдаващия прокурор.

Те отклонили претенциите му и подали сигнал. Разследването срещу него започнало на 1 август, като се водило от ДАНС. Междувременно наркодилърът бил осъден на 5 години затвор, които в момента изтърпява в старозагорския затвор.