Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимката на Октай от профила му във фейсбук.
Снимката на Октай от профила му във фейсбук.

Октай Енимехмедов е изтърпял до последния ден наложената му присъда от 3 години и половина, няма редукция на присъдата или някакво друго облекчение, показа проверка на „24 часа”.

Той напусна бургаския затвор вчера и бе посрещнат от брат си Метин.

Енимехмедов прекара зад решетките година и половина, около година от тях в общежитие, а последните 6 месеца - в корпуса на затвора.

От присъдата му - три години и половина - е приспаднато времето, в което е бил задържан под стража и под домашен арест - около 2 години.

На 19 януари 2013 г., студентът Октай изненадващо се качи на подиума, докато Ахмед Доган произнасяше реч пред Националната конференция на ДПС в НДК, насочи срещу него газов пистолет и направи опит да го простреля, но оръжието засече. Нападението и последвалите събития предизвикаха силен отзвук не само у нас.

Енимехмедов влезе зад решетките на 23 април м.г., той бе приведен от съдебната охрана в в затворническо общежитие от открит тип в Бургас.

През март 2016 г. Октай бе изправен пред Бургаския окръжен съд по дело, образувано по искане на затворническото ръководство за промяна на режима към по-строг заради поредица нарушения на реда.

Съдът прие основанията, представени от шефа на затвора Бранимир Мангъров и се произнесе Енимехмедов да бъде изведен от общежитието и върнат в основния корпус, където той остана до 27 октомври.