Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

15 октомври не трябваше да се различава особено от всички останали дни в живота на Тринити Гей. 15-годишната обещаваща спринтьорка следва стандартния си план - училище, тренировки и посещение на местен ресторант с приятели.

Красивото момиче се застоява в заведението и малко след 4 сутринта си тръгва от ресторанта. Така и не успява да дочака изгрева. Навън Тринити е покосена от куршум.

Свидетели на престъплението я натоварват в частен автомобил и я откарват в най-близката болница. Лекарите са безсилни. Малко след 5 часа местно време дъщерята на световния шампион по лека атлетика Тайсън Гей си отива от този свят.

"На никого не пожелавам ужаса да те събудят рано сутринта с новината, че дъщеря ти е мъртва. Стоях с телефон в ръка и не знаех какво да направя. Не знаех как да го съобщя на близките си, не знаех как мога да продължа живота си след подобно нещастие", проплака шампионът на 100 и 200 метра.

В дните след убийството на дъщеря му той предпочете да запази мълчание и проговори след погребението на Тринити. На траурната церемония повечето от присъстващите бяха облекли розови и лилави дрехи, тъй като това са били любимите цветове на момичето. Медиите в САЩ написаха малко след инцидента, че Гей

ще преследва до дупка

палачите на дъщеря си.

На погребението обаче Тайсън Гей демонстрира съвсем различно поведение. Сломеният баща със сигурност не беше на себе си от мъка и в миговете на крайно отчаяние обяви, че тотално ще скъса с предишния си живот.

"Отделях внимание на твърде маловажни подробности. Губех си времето в преследването на фалшиви мечти. Пропусках ценните моменти. Не оценяваме колко крехко е всичко, върху което градим живота си. Не мога да върна времето назад, но

мога да се променя

и да тръгна по различен път", обяви смазаният от мъка Тайсън Гей, който под въздействието на силните емоции се е решил на тотален рестарт. Гей обяви и новата си мисия в живота. Той загърбва светската суета и суматоха, за да се посвети на благородна мисия.

"Ще помагам на малолетни деца, които са тръгнали по грешния път. Спомням си, че самият аз навремето можех да избера живота на престъпник. Но се намериха правилните хора, които да забележат потенциала ми и да ме насочат към спорта.

Сега идва и моят час да търся млади момчета с проблеми и да им показвам верния изход от капана, в който са попаднали", обеща Тайсън Гей.

Той е готов да инвестира

и от личното си състояние, за да задвижи проекта си. А кандидати за участие в благородната му кауза едва ли ще липсват.

Родният му град Лексингтън, щата Кентъки, от години страда от своеволията на уличните банди. Тринити става жертва именно на тази нестихваща улична война. Членовете на две враждуващи фракции си правят среща на паркинга пред ресторанта, където се забавлява момичето.

Преговорите им не се увенчават с успех и те започват да стрелят точно когато дъщерята на Тайсън Гей напуска заведението. В началото полицията проверява дали Тринити не се е возела в една от двете коли, откъдето проехтяват изстрелите. Свидетели обаче твърдят, че тя е простреляна, докато минавала покрай лъскавите джипове.

Как планират да се измъкнат виновните за смъртта на момичето - четете в хартиеното издание на "168 часа".