Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на САЩ Барак Обама след приключване на 21 януари на президентския си мандат може да започне работа в областта на високите технологии в Силициевата долина, пише вестник The New York Times.

Изданието отбелязва, че подчинени служители на Обама през изминалата година десетина пъти посетили центъра за развитие на високите технологии в Калифорния вероятно за да помогнат на президента да планира бъдещето си.

„Аз няма да се изненадам, ако Обама се концентрира върху новите технологии, след като напусне поста си” – казал за вестника съоснователят на компанията AOL Стив Кейс. The New York Times отбелязва, че мнозина привърженици на президента работят в такива големи компании като Uber, Amazon, GoFundMe и Apple. Изданието припомня интереса на Обама към космически отрасъл – още едно възможно направление за негова бъдеща кариера. По-рано той се изказа за сътрудничество на правителството и бизнеса за организиране на експедиции до Марс към 2030 г.

Служителите в Белия дом отказаха да коментират плановете на Барак Обама след 21 януари – пише вестникът. Обаче бившият помощник на американския президент по въпросите на политиката в областта на науката и технологиите Фил Ларсон охарактеризира Обама като „президент, интересуващ се от технологиите”.