Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Важно е в какъв спорт се състезават момчетата и момичетата, които не могат без ежедневния си полов акт. На боксьорите например им е напълно забранено да го правят непосредствено преди сблъсъка на ринга. Те изразходват твърде много енергия и себераздаването в леглото в никакъв случай няма да им помогне. Това се отнася и за жените, и за мъжете, които си изкарват хляба с раздаването на тупалки.

Съвсем друг е случаят с дамите и господата, които стрелят с пушки, пистолети или лък. Стрелците имат нужда от пълно спокойствие и пределна концентрация. Навремето на участниците на олимпиада им давали по 50 грама коняк преди състезанието, че да изгонят притесненията и да върнат увереността в пръста, който натиска спусъка или опъва тетивата. В един момент алкохолът бил абсолютно забранен и стрелците трябвало да се справят кой както може. В случая сексът е незаменим помощник за най-точните мъже и жени на планетата. Дори и най-големите му врагове признават, че той намалява драстично нивата на напрежение и подобрява концентрацията. Което означава, че и шахматистите могат да се облажат, преди да си наредят фигурките.

Какво е положението в царицата на спортовете, както наричат леката атлетика? Отново разнопосочни мнения и отново всичко си зависи от човека. Все пак има някои любопитни примери, които дава спортният лекар-физиолог Борис Жерлигин. Според него хвърлячът на гюле например тренира по определен начин, който не развива до максимална степен сърдечно-съдовата му система. Това му позволява да свърши по-бързо и да презареди батериите преди състезанието. Съвсем различно е с бегача на дълги разстояния. Той крие в гърдите си сърце с капацитета на двигател на "Боинг". Това му позволява да издържа по час или дори два в леглото.

Това предполага изразходване на много енергия, която след това трудно би могла да бъде възстановена в кратки срокове. Спринтьорите също не бива да се правят на порноактьори, тъй като след това за кратък времеви период трябва буквално да избухнат на пистата. А и най-старите кучета в занаята знаят, че след качествено сексуално избухване ти идва по-скоро да си подремнеш, отколкото да подобряваш световни и олимпийски рекорди. "Моят съвет към амбициозните треньори е да не се вторачват в това колко пъти го прави техният подопечен спортист, а да следят с кого го прави. Честата смяна на партньори не само крие опасността от различни заболявания, но и руши концентрацията на спортиста. Той започва да мисли само с коя или с кого да го направи, което му пречи да се съсредоточи върху тренировъчния процес", категоричен е д-р Жерлигин.

Професионалните тенисисти са тези, които доказват по най-добрия начин думите на руския физиолог. Повечето от тях започват да трупат победа след победа, когато се уредят със сериозна приятелка. От друга страна, разводът на Стан Вавринка и последвалата му авантюра с младата колежка Дона Векич сериозно се отрази на формата му. И накрая да развенчаем мита, че със секс се свалят килограми. Ако беше така, футболисти, боксьори, щангисти, борци, гимнастици и какви ли не други спортисти биха били длъжни да се възползват от приятната оферта - чукаш и слабееш. Според учените при любовен сеанс се изгарят между 25 и 50 калории, колкото ще стопим и ако се качим пеша до четвъртия етаж на сградата, в която живеем или се трудим.

Кои са най-големите въздържатели, четете в хартиеното издание на "168 часа".