Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Афганистанските талибани публикуваха кадри, заснети от въздуха, на атентат с кола бомба в южната афганистанска провинция Хелманд. Това е първият път, в който екстремистите са използвали дрон за заснемането на нападение, отбелязва "Франс прес".

23-минутното видео показва атентатор самоубиец да се блъска с военен джип "Хъмви" във военна база в областта Нава, предизвиквайки облак във вид на гъба от пламъци и дим и сривайки със земята цялата база.

С проталибански стихотворения, пуснати като фон, видеото, за което съобщиха от разузнавателната група SITE, базирана в САЩ, показва носещ тюрбан атентатор пред джип "Хъмви", прегръщайки другарите си преди да тръгне на последния си път.

Камерата, монтирана на безпилотен самолет, показва изглед от птичи поглед на целта, проследявайки неговото "Хъмви", докато то удря базата, причинявайки масивна експлозия.

Видеокадрите, които не биха могли да бъдат независимо проверени, са първите от безпилотен самолет, разпространени от талибаните. Афганистанското военно министерство в изявление отхвърли видеото като "пропаганда".