Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Зоя Тошкова и Венцеслав Караджов в съдебната зала.
Адвокат Зоя Тошкова и Венцеслав Караджов в съдебната зала.

Няколко години преди да бъдат открити мъртви,  родителите на полицая Венцеслав Караджов - Божурка и Цветан, продали ниви и апартамент в Пловдив. Не е ясно къде са съхранявали парите - дали в дома им, където бяха разстреляни или в банкови сметки. На този етап сумите не се знаят.
"Няколко пъти исках извлечения от банковите сметки на Божурка и Цветан Караджови, но това не е направено", заяви адвокатката на задържания полицай Зоя Тошкова в пловдивския апелативен съд. Магистратите не уважиха жалбата на Караджов и потвърдиха ареста му.
"Не мога да знам кой е извършил това престъпление", заяви обвиняемият. И предположи, че убийството може да е дело на човек с психични отклонения.
Според адвокат Тошкова клиентът й твърди, че до него не са стигнали пари от продажбата на имотите на родителите му.

"Нямам представа защо прокуратурата отказа да провери имат ли тези хора по банките някакви сметки”, каза още защитничката на Караджов. Тя добави, че последните имоти, продадени от родителите, са земеделски земи в с. Цалапица. Сделката станала през 2008 г. В същото време Божурка и Цветан живеели като клошари. Възможно било да са ги дали или назаем, или да са ги вложили в някоя кооперация, предполага Зоя Тошкова.
Тя съобщи, че по-рано родителите на полицая продали двустаен апартамент в кв. „Христо Смирненски” в Пловдив. Бащата на Венцислав Караджов също получил пари от свои земи. Свидетели твърдели, че майката Божурка дала средства на сина си да си купи вила. "Но това не е така. Родителите са продали нивите си през 2008 г., а Венцислав и съпругата му се сдобиват с вила две години по-рано, след като се върнали от Англия", добави адвокатката. По тази причина тя настоявала за очни ставки с тъщата на Караджов - Мария Рекина, със свидетеля, който е твърдял, че козият крак, с който е разбита вратата на убитите, е същият, като на Венцеслав.
Тошкова недоумява защо при наличие на толкова камери петима водолази са преровили дъното на Гребния канал в Пловдив, за да търсят пистолета. Той обаче не е открит.
Защитничката се чуди защо са разпитани 120 жени. По този начин разследващите търсели дали с някоя от тях Венцеслав Караджов имал интимни отношения. "Но това какво общо има с делото? Каква е логиката да търсят моя любовница", попита полицаят. Той допуска, че това се прави, за да манипулирали съпругата му Каля.