Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

33-годишният Ерай Зинал, задържан на 21 октомври на магистрала "Тракия" край Карнобат с 20 иракчани, е съден за същото престъпление.

Наказанието обаче е било условно, а новото деяние Зинал извършил в изпитателния срок, уточняват от Бургаската апелативна прокуратура.

На 24 октомври районната рокуратура в Карнобат наложи 72-часово задържане на Зинал. 33-годишнитя мъж е от кърджалийското село Звезделина.

Срещу него е повдигнато обвинение за каналджийство, за което се предвижда от 1 до 6 г. затвор.

Зинал бил зад волана на товарен автомобил "Волво" с пловдивска регистрация. В ремаркето полицаите открили тайник, натъпкан с 20 нелегални мигранти от Ирак и Сирия, сред които четири деца. Скривалището било замаскирано с дървени трупи.

По време на полицейската акция са задържани още три леки автомобила - "Ауди А 4" с ямболска регистрация, "Фолксваген Голф 5" със сливенска регистрация и "Мерцедес S 430" с хасковска регистрация.

Освен Ерай Зинал са арестувани 43-годишният М.В. от Ямбол, 41-годишният В.С. от Сливен и 19-годишния му син С.С., мъж на 22 г. от Звездец.

От колите са иззети мобилни телефони и парични суми в различни валути.

При проверка на имот в село Мечкарево, обитаван от бащата и сина, се оказало, че там има нарколаборатория, оборудвана за производство на синтетичен наркотик.

Иззети са прекурсори, вещества и материали, използвани в производството на синтетичния наркотик "пико", както и около 15 грама метамфетамин.