Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Шестима са осъдени за измама и изнудване на мъж от Русе, по т. н. дело „Щастливото бебе“, а двама от тях влизат в затвора. Присъдата на Върховен касационен съд е влязла в сила след разглеждане на делото на три съдебни инстанция и уважени протести на Апелативна прокуратура – Велико Търново и Окръжна прокуратура - Русе. Ивайло К. и Божидар К. от Варна, заедно с Десислава И. и Камен Г. от Русе като извършители, подпомогнати от Георги Н. от Шумен и Илиян Б. от Русе са признати за виновни и осъдени за това, че в периода 18 - 19.

Февруари 2012 г. в Русе и Варна, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали в мъж от Русе заблуждение, че той, съпругата му и дъщеря му са призовани от прокурор да се явят в Окръжна Прокуратура - Варна, за да им бъде повдигнато обвинение за пране на пари, че ще бъдат арестувани и ще им бъде отнето имуществото. Те предложили мним прокурор да оправи нещата срещу сума от 200 000 евро. С причинили на жертвата си имотна вреда в размер на 200 000 лв. Измамата е извършена от повече от две лица, сговорили се предварително и представили се като длъжностни лица - прокурор Г. В. и прокурор Л. Д.

Освен това, тя е в особено големи размери и представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 211, вр. чл. 210, вр. чл. 209 НК. Ивайло К. и Камен Г. са осъдени на по пет години лишаване от свобода при „общ” режим, глоби в размер на 6000 лв. и 5000 лв и конфискация на имущество. Божидар К. е осъден на две години лишаване от свобода, което на основание чл.66, ал. 1 НК е отложил с изпитателен срок от пет години, глоба 5000 лв. и конфискация на имущество. Десислава И. на три години лишаване от свобода, с пет години изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лв. Илиян Б. и Георги Н. на по две години и шест месеца лишаване от свобода, с пет години изпитателен срок и глоба по 5 000 лв. Всички са осъдени да заплатят солидарно на пострадалият 16 811 лв. обезщетение за причини имуществени вреди от престъплението.