Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Британец, носител на многобройни фотографски награди, подрежда изложба в столичен артцентър, за да помогне за спасяването на местното читалище във великотърновското село Миндя.

Тим Клинч си купил къща в балканското селце преди 10 г. За проблема с липсата на средства за ремонт на течащия покрив разбрал от председателката на читалището. Така решил да заснеме хората на селото и околностите му и да ги покаже в благотворителна изложба. С нея се надява да се съберат около 40 хиляди лв. за подмяна на всички керемиди на читалището преди зимата.

Проектът се казва “Миндя - портрет на едно село”. Кадрите ще бъдат в артцентъра от 10 до 27 ноември, като британецът има идея да ги представи и във Велико Търново.

“Работата ми позволи да се доближа до хората, да разбера начина им на живот и да вляза в къщите им. Снимахме ги, докато правят компоти, докато готвят, просто прекрасно!”, каза фотографът.

Тим Клинч снима най-вече пътувания, интериор, храна. Работи за престижни списания в Европа и САЩ и има публикувани над петдесет книги. Пише редовна рубрика в списанието Black & White Photography във Великобритания. През своята 40-годишна кариера обикаля почти целия свят, като основно работи в Испания и Франция, преди да се установи у нас.