Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър от интервюто малко преди Бареков да напусне студиото на Би Ти Ви.
Кадър от интервюто малко преди Бареков да напусне студиото на Би Ти Ви.

Оставям зрителите да гледат баджаците на водещата, каза политикът и излезе

Евродепутатът Николай Бареков напусна студиото на Би Ти Ви обиден, защото водещата го помоли да преведе статия от английски вестник. Поводът е лошият английски, който той демонстрира в Европарламента преди време.

Жени Марчева поиска от него да прочете вестника в ефир, за да види дали се е подобрил. “Английският ми е по-добър от английския на действащи министри. Премиерът винаги влиза в Европарламента с преводач. Добър е английският на Калфин. Занимавате се с английския на Бареков, а в държавата е пълен батак. Няма да участвам в изпит. Да оставим зрителите да се насладят на хубавите ви баджаци”, каза Барекон и напусна студиото. “Очаквайте втора част от интервюто с Николай Бареков. Шегувам се”, каза водещата Жени Марчева по-късно в предаването. “Английският на Бареков не е проблемът в държавата. Закачка, но това е дъното. Level 1 (от англ. - първо ниво - б.а.), Бареков не можа да премине второ ниво. Но не приемам отношението му към мен като журналист, не приемам отношението му и като към жена”, продължи тя.

Малко след случката Бареков публикува дълго мнение в официалната си страница във фейсбук за станалото. “Съжалявам, че не се получи интервю днес по Би Ти Ви, но самата водеща и нейните началници не бяха предвидили да има такова. Бях поканен за пореден път, за да бъда унижаван и подиграван по поръчка на началника, в случая - от една доста разголена и непристойно облечена “журналистка”.

Жалката истина е, че големите български телевизии никога не биха допуснали неудобен човек като мен да им каже истината в очите, а именно, че царят е гол”, бе част от написаното.

Евродепутатът чете “Таймс”.
Евродепутатът чете “Таймс”.
Преди дни Бареков пусна снимка в социалната мрежа с текст: “Тази сутрин в “Таймс” не пишеше нищо за Радан, Борисов и Бай Х... От първа страница се виждат по-важните теми. А и Памела Андерсън е по-интересна от нашите лилипути. Чаша английски чай с The Times и готината Памела са по-приятна лондонска компания от Цолова и цинизмите на потъналите “умни и красиви”.