Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Горна Оряховица остави за постоянно в ареста двама от карето бандити, които ограбиха с пистолет шофьор доставчик в Горна Оряховица. Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 22-годишния Н.П. от Перник и година по-младият му авер Н.А. от София, които са преки извършители на престъплението. 20-годишният Р.И. е пуснат под домашен арест, а на помагача А.С. е определена парична гаранция от 1000 лв.

Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 14 октомври в Горна Оряховица, в съучастие отнели от владението на 44-годишен мъж чрез използване на сила два мобилни телефона, мъжка чанта, яке, очила с диоптър и сумата от 300 лева. Престъпниците имали информация, че шофьорът доставя стока в столицата за около 50 000 лв. Проследили го 230 км на връщане към Горна Оряховица и го нападнали пред жилището му, като му нанесли удари по главата и го заплашили с пистолет. Оказало се обаче, че доставките се плащат по банков път и у него имало едва 300 лв. служебни пари.

Криминалистите пипнаха престъпния квартет само за 4 дни по крадена регистрационна табела от стар трабант, собственост на софиянец, с която оборудвали колата за грабежа. Съдът прие доводите на обвиненето, че макар и в начален етап на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че те са извършили престъплението, за което са обвинени и за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.