Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова със симпатизанти във Велико Търново вчера
Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова със симпатизанти във Велико Търново вчера

Йотова иска да възстанови университет в Молдова

Цивилизоваността на една държава си личи по отношението към децата, възрастните и хората с увреждания. Хората с увреждания са около 10% от населението на страната ни, но те все още не получават нужното внимание и от държавата, и от обществото ни като цяло.

Това отчете кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев при срещата си с работници от предприятието “Тих труд” в София. Там работят хора с говорни и слухови увреждания.

“Като президент на Република България ще работя за правата на всички българи без значение от тяхното здравословно състояние, за тяхната трудова интеграция, за интергацията на тяхното образование и за социалната им интеграция”, заяви ген. Радев. Само след реализирането на всичко това всички българи ще са равни по конституция, каза кандидат-президентът. “Вие показвате, че в България има хора с много дух, воля и борбеност”, насърчи той работниците. И добави, че в момента в предприятието се трудят 10 пъти по-малко хора, отколкото преди години. Радев се ангажира да направи така, че повече хора с тези проблеми да могат да се изучат наравно с останалите и да имат работа. На срещата бяха шефът на Съюза на глухите в България Николай Нинов и на БСП в София Калоян Паргов, районни председатели и младежи от партията.

Притеснение от нивото на подготовка за българското председателство на ЕС изрази кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова във Велико Търново. “То не е само инфраструктура, но и контакти, съвместни инициативи с други членки и приоритети, които никой не посочва”, каза тя. Ако бъде избрана, тя ще работи за възстановяването на университета Тераклия в Молдова.